Årets tema för Musikhjälpen är ”Alla har rätt att funka olika” och fokuserar på att hjälpa personer med funktionsnedsättningar i fattiga länder.

Vi tycker naturligtvis att detta är ett bra och viktigt tema där vi, förutom att bidra med pengar till insamlingen, även vill rikta blickarna mot att ökad tillgänglighet i sin tur kräver ökad frångänglighet för att alla ska ha samma möjligheter att utrymma vid exempelvis en brand. Detta är ett område som fallit i skymundan och där många länder ligger efter. Även i Sverige ligger vi på efterkälken och det krävs mer för att man på riktigt ska kunna påstå att alla har samma rätt till utrymning.

Vi på Brandskyddslaget har tillsammans med Lunds Tekniska Högskola (passande, eftersom att Musikhjälpen i år har sin bas i Lund) utfört mycket forskning på detta ämne och kommer under Musikhjälpens framfart att presentera hur vi ser på problemet idag samt vad vi tror behöver göras för att nå hela vägen fram.

Stöd bössan samt håll utkik efter vår nästa artikel i ämnet som kommer i anslutning till att Musikhjälpen drar igång den 10 december.

Kontakt

Axel Mossberg
08-588 188 35
Skicka e-post

Kristin Andrée
08-588 188 gg
Skicka e-post

Missa inte nästa nummer!

Missa inte nästa nummer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få full koll på vad som händer hos oss och inom brandskyddsområdet. Det kommer ut fyra gånger per år.

Tack för din anmälan. Nu behöver du bara gå till din inkorg för att bekräfta prenumerationen.