Från och med idag kan tjejer och ickebinära mellan 13-19 år anmäla sig till IGE Day. Vi är med i år igen och ser verkligen fram emot att träffa årets deltagare!
Är du, eller vet du någon som kan vara, nyfiken på livet som ingenjör? Då är IGE Day ett perfekt tillfälle att lära sig mer!

Vad kan du förvänta dig?

Under dagen kommer du få lära dig hur det är att vara brandkonsult, hur vår vardag kan se ut och lite om spännande projekt som vi jobbar med. Du kommer få prova på att göra utrymningsplaner samt testa hur det kan kännas att utrymma i ett ”rökfyllt” rum. Självklart kommer du också få träna på att släcka eld.

Vi ser fram emot att träffa dig på IGE Day. Anmälan hittar du här: https://igeday.com/product/brandskyddslaget-i-stockholm/

 

 

Om IGE Day

Vad är IGEday?
IGEday (Introduce a Girl to Engineering Day) är ett årligt event som arrangeras av Womengineer. Ingenjörsföretag och teknikorganisationer uppmanas att öppna sina dörrar för unga tjejer och icke-binära i åldrarna 13-19 år och låta dem uppleva livet som ingenjör för en dag. Målet med dagen är att deltagarna ska få träffa förebilder och bli inspirerade till att själva vilja bli ingenjör. I år anordnas IGEday för tionde året i rad.

Varför gör vi detta?

Idag tenderar unga tjejer i stor utsträckning att avstå från tekniska utbildningar, trots höga betyg och tidigare intressemätningar. Okunskap om vad dessa utbildningar innebär, förlegade normer kopplat till teknik samt en tro om att det ska vara för svårt har, under allt för många år, skapat ett kraftigt underskott av kvinnliga ingenjörer. Det vill vi på Womengineer ändra på! Förhoppningen är att den ibland svårdenierade bilden av en ingenjör egentligen gör ska tydliggöras genom IGEday, så att Womengineers vision kan bli verklighet – att det 2030 ska examineras lika många kvinnor som män.

Hur går det till?

Fredagen den 22:a mars 2024 kommer företag på +100 orter runtom i Sverige öppna sina dörrar för de här ungdomarna. Företagen visar allt fantastiskt som deras ingenjörer skapar och de ser till att samla just sina kvinnliga ingenjörer eftersom vi vet att seeing is believing. De berättar om sin affärsidé, förklarar vilka utmaningar deras bransch har och varför ingenjörer är viktiga för att ta samhället framåt.

Vad kan du göra?

Deltagaranmälan är gratis, och görs mellan 8:e januari och 6:e mars på IGEdays hemsida.
Känner du någon som borde delta? Uppmuntra dem att anmäla sig på igeday.com

 

 

Mer information om Brandskyddslaget hittar du HÄR.
Hoppas vi ses!

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete