Stockholm (HQ)

Alan Ardalani

Alan Ardalani
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
08-588 188 29
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Alan arbetar bland annat med projektering och samordning i 2- och 3D-miljö, samt framtagande och beräkningar av flödesbehov. Han har varit en i laget sedan 2015.

Projekt
Tåg- och bussdepåer, kontor, bostäder, köpcentrum samt flygplatser.

Utbildning/bakgrund
Byggnadsingenjör vid KTH.

Privat
När Alan inte ägnar sig åt styrketräning eller gruppträning umgås han med familj och vänner. Semestern spenderar han med nära och kära och så ofta det går gör han resor utomlands. Han är också allmänt sportintresserad.

Alexandar Diskovski

Alexandar Diskovski
Brandlarms- och säkerhetskonsult
08- 442 42 53
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Alexandar är verksam som specialist inom brandlarmsområdet. Hans arbetsuppgifter innebär bland annat kvalitetsgranskning, framtagande av tekniska lösningar samt rådgivning både internt och externt i olika uppdrag.

Projekt
Alexandar har varit delaktig i flera olika typer av projekt men huvuddelen av tiden har spenderats på större anläggningar så som sjukhus och köpcentrum.

Utbildning/bakgrund
Alexandar har bakgrund inom el-installationsbranschen där han arbetat som installations- och serviceelektriker samt tekniker och arbetsledare brandlarm. Han är kunnig inom områden som el- och brandlarmsinstallationer, driftsättning, projektering, projektledning och provning av brandlarm.

Utbildningar: El-Teleteknisk linje, Auktoriserad elektriker, Projektledning, Arbetsledning, Brandlarmstekniker

Privat
Alexandar är bosatt i Annedal i västra Stockholm där han bor tillsammans med sin fru och hund. Den privata tiden spenderar han med familj och vänner. Teknik och mat och resor är något som gärna får upp resterande del av fritiden.

Alexander Elias

Alexander Elias
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 04
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Alexander är brand- och riskkonsult. Han arbetar med brandskyddsprojektering, utrymningsstrategi, brandskyddsdokumentation, framtagande och beräkningar av brandförlopp, riskhantering samt till viss del forskning inom brand och utrymning. Han arbetar på Brandskyddslaget sedan början av 2017.

Projekt
Alexander arbetar främst med brandskydd för bostäder och publika lokaler samt med riskhantering i planprocessen.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Alexander bor i Henriksdal tillsammans med sin sambo, men kommer ursprungligen från Lund. Skåne ligger honom fortfarande varmt om hjärtat, och han åker gärna söderöver när tillfälle ges.

Alisa Ilijasevic

Alisa Ilijasevic
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
019-764 93 63
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Alisa är sprinklerkonsult och gruppchef för sprinklergruppen. Hennes arbetsuppgifter består av projektering av sprinklerskydd och hon arbetar framför allt med utredningar och objekt med särskilda risker. Hon är även SBSC-behörig ingenjör inom vattensprinkler.

Projekt
Alisa arbetar främst med spinklerskydd för särskilda risker, till exempel tunnlar, industrier och infrastrukturprojekt men också höga hus och köpcentrum.

Utbildning/bakgrund
VVS-ingenjör

Privat
På sin fritid umgås Alisa oftast med familj och vänner. Mest av allt tycker hon om att resa och tar varje tillfälle hon får att göra det. Favoritresmålet är Balkanområdet där hon gärna ägnar sig åt aktiviteter som simning, forsränning och öhoppande.

Anders Norström

Anders Norström
El-, tele- och säkerhetskonsult
08-442 42 55
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Anders är brandlarms- och säkerhetskonsult samt affärsområdeschef för området brandlarm och besiktning. Anders är behörig ingenjör brandlarm och är arbetar med brandlarmsprojektering, teknik- och projektledningsstöd, kravställning och uppföljning av entreprenader. Anders arbetar även med besiktning av brandlarm och har en stor erfarenhet av projektleda och utgöra provningsledare vid samordnad provning av brandfunktioner. Han har varit en del av laget sedan 2015.

Projekt
Anders arbetar främst med tekniskt brandskydd inom vårdbyggnader, kulturbyggnader, köpcentrum och industrier.

Utbildning/bakgrund
El-teknisk installationsutbildning. Behörig ingenjör brandlarm, SBSC enligt SBF norm 1007:4.
Anders har erfarenhet som el-entreprenör, projektledare, el-konsult och besiktningsman.

Privat
Anders bor med sin fru och två barn i Hammarby Sjöstad. På fritiden umgås han helst med familj och vänner. Många helger spenderas i olika baskethallar eller på fotbollsplaner där han följer sin sons olika idrottsaktiviteter.

Andreas Kempe

Andreas Kempe
Brandlarms- och säkerhetskonsult
08-442 42 57
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Andreas är verksam som teknik- och projektledningsstöd, specialist på olika entreprenader samt som provningsledare inom samordnad provning av brandfunktioner.
Andreas är behörig ingenjör brandlarm och utrymningslarm med talat meddelande enligt SBFs norm 1007:4 och har en lång erfarenhet från installation och driftsättning av stora och komplexa anläggningar.
Som uppdragsansvarig ansvarar Andreas för kundkontakt och kundrelationer, ekonomi, planering, projektering, genomförande och kalkylering, samt överlämning till kund. Som specialist ansvarar Andreas för allt ifrån kvalitetsgranskning, framtagande av tekniska lösningar, rådgivning, sakkunnig till bollplank både internt och externt i olika uppdrag.

Projekt
Komplexa anläggningar som köpcentrum och sjukhus.

Utbildning/bakgrund
Har en gedigen bakgrund som installatör av säkerhetssystem.
Behörig ingenjör brandlarm
Behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande

Privat
Andreas har två stora och två små barn. Han bor i Salem, söder om Stockholm.
På sin fritid åker han gärna motorcykel eller skidor samt tränar lite boxning när tid finns.

Andreas_Lundkvist

Andreas Lundkvist
SBSC-behörig ingenjör
08-588 188 30
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Andreas fördelar sin tid mellan utredningar i tidiga skeden av sprinklerprojekt med att vara ansvarig för besiktningsverksamheten inom företaget. Han är SBSC-behörig ingenjör inom vattensprinkler samt brandlarm med mångårig besiktningsvana i bagaget.

Projekt
Allt från bostäder till industrier.

Utbildning/bakgrund
Högskoleingenjör inom VVS vid Mälardalens högskola.
Andreas har erfarenhet som både entreprenör och besiktningsman.

Privat
Sin fritid använder Andreas till att träna friidrottsungdomar inom Huddinge AIS eller att följa med sina barn på någon av deras idrottsaktiviteter.

Anna Einsle

Anna Einsle
CAD-specialist
08-442 42 58
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Anna arbetar med att designa informativa ritningar och informationsmodeller rörande brandskydd och har drygt 5 års erfarenhet med brandskyddsprojektering i Tyskland.

Projekt
Varierande uppdrag – från köpcentrum, industribyggnader och museer till skolor och kontorsbyggnader.

Utbildning/bakgrund
Arkitekt

Privat
Anna kommer ursprungligen från Tyskland och bor i Stockholm sedan 2018. På sin fritid älskar hon att vara ute i naturen, främst för att klättra. Därför väljs ofta resmålen med vänner eller familj utifrån klättringsmöjligheterna ut

Anna_Fagerstrom

Anna Fagerström
Marknadskoordinator
08-588 188 93
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Marknadskoordinator/Marknadskommunikatör

Utbildning/bakgrund
Kandidat i Marknadsföring och kommunikation vid California State University, Northridge

Privat
Anna gillar att umgås med vänner och familj till dofterna av god mat. Hon spenderar majoriteten av sin lediga tid med sina barn och när dom sover hittar du henne med näsan i telefonen där hon letar inspiration till nästa hus- och tomtprojekt. Efter att ha bott nästan fem år i LA går förmodligen nästa resa just dit för att hälsa på vänner, annars drömmer Anna om att resa runt bland de italienska vingårdarna.

Bild saknas

Anni Phongprathet
Controller
08-588 188 48
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Anni arbetar med olika typer av finansiella rapporter, lönsamhetsanalyser samt framtagning av användbara KPI:er.

Utbildning/bakgrund
Genom sin resa av olika positioner med breda arbetsuppgifter inom ekonomi, har Anni gedigna kunskaper och kompetenser inom ekonomin i sin helhet. Hon har sin bakgrund från hotell & restaurangbranschen och senast från biståndsbranschen som controller.

Privat
Anni har ett stort intresse av att resa, helst till varmare breddgrader. Hon slår golfbollar på rangen ibland när hon inte tar en löprunda eller spenderar kvalitetstid med sina vänner och familj.

Bo_Wahlström

Bo Wahlström
vVD, Brandingenjör
08-588 188 86
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Bosse arbetar bland annat med brand, tunnelsäkerhet och risk inom infrastrukturprojekt, samt utredningar, regler och riktlinjer inom området.

Projekt
Väg- och tågtunnlar, depåer mm.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör.

Privat
Bosse golfar eller springer gärna på sin fritid.

Björn Andersson

Björn Andersson
Brandskyddskonsult, marknadschef
08-588 188 75
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Björn är brandskyddskonsult och hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering, systematiskt brandskyddsarbete, brandskyddsdokumentation, framtagande och beräkningar av brandförlopp, utrymningsstrategi och ventilationsproblematik. Han har varit en i laget sedan 2001, vilket gör honom till en av företagets veteraner.

Projekt
Björn arbetar främst med brandskydd för kulturbyggnader/museer, samlingslokaler, köpcentrum, atriumbyggnader, bostäder, kontor/labb och skolor.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör med inriktning på väg och vatten samt brandingenjör.

Privat
När Björn inte ägnar sig åt en runda på golfbanan umgås han helst med sin fru och sina två barn hemma i Sundby, Spånga. För att bejaka sina skånska rötter åker han gärna söderöver.

Björn Andersson

Björn Hedskog
Brandingenjör
08-588 188 00
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Björn arbetar tillsammans med sina kunder för att hitta funktionella och innovativa lösningar på deras utmaningar inom bland annat områdena övergripande riskhantering, säkerhet i tunnlar och undermarksanläggningar, projektering av byggnadstekniskt brandskydd samt utveckla organisationer och deras förmåga att hantera olyckor och oväntade händelser.

Projekt
Björn arbetar just nu med fokus på tunnelsäkerhet inom infrastrukturprojekt där de säkerhetstekniska systemen och organisationen för att hantera olika händelser ska integreras och övas. Ett annat exempel på område är utformning av byggnadstekniskt brandskydd där fokus över tid har varit kulturbyggnader och offentliga lokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola med kompletterande räddningstjänst utbildning för brandingenjörer vid MSBs skola i Revinge.

Privat
Björn bor med familjen på ”landet” öster om Stockholm, nära skog och hav och där vägarna är grusade den sista biten hem. Han njuter av familjelivet, trädgårdsprojekt och att nyttja närheten till naturen genom olika friluftsaktiviteter. Han är nu tillbaka där han började sitt yrkesliv efter att ha varit ”utlånad” till andra i 14 år. Gött att vara tillbaka.

Björn Sundin

Björn Sundin
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 64
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Björn är brandskyddskonsult och har arbetet på företaget sedan 2007. Björn har en bred erfarenhet av brandskyddsprojektering av objekt av varierande typ. Han har en central roll inom Brandskyddslaget där han i flera större uppdrag är uppdragsledare. Björn är även utbildad inom byggarbetsmiljösamordning (BAS-U/BAS-P) och bistår ofta som kravställande i denna roll för att säkerställa ett bra brandskydd under entreprenadtiden.

Projekt
Björn arbetar främst med brandskydd för sjukhus, kontor, samlingslokaler och undermarksanläggningar.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering.

Privat
Under studietiden bodde Björn ett tag i Australien där han i Sydney studerade kurser som Crime Scene Investigation och Fire and Explosion Investigation. Nu har han landat i Tyresö där han är villaägare och bor med sin sambo och två barn. Förutom att umgås med familj och vänner ägnar sig Björn en del åt konditionsidrott, han har genomfört tre stycken Ironman, skidat och sprungit Vasaloppet. Nu återstår att ta sig fram i fädrens spår på cykel.

Camilla Björsson

Camilla Björsson
Ekonomiassistent
08-588 188 49
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Camilla arbetar bland annat med leverantörsreskontra, bokföring och projektadministration.

Privat
En före detta östgöte med matlagningsintresse som gillar att umgås med vänner och familj. På lediga stunder gillar hon även att vara ute i naturen eller träna.

Christian_Mrotzek_Becker

Christian Mrotzek Becker
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
08-588 188 31
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Konstruerar och projekterar sprinklersystem.

Projekt
Varierande uppdrag, men har den senaste tiden mest arbetat med Arlanda flygplats, kontorsbyggnader samt vägtunnlar som exempelvis Götatunneln i Göteborg och Förbifart Stockholm.

Utbildning/bakgrund
Studerat till civilingenjör inom materialteknik.

Privat
Christian har en tysk fru och pendlar därför mellan Sverige och Tyskland. Hans fritidsintressen är träning och matlagning. En bronsmedalj i DM i instinktivbågskytte från tonåren är Christians största sportbragd.

Dan Eriksson

Dan Eriksson (timanställd)
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
08-588 188 08
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Dan har arbetat med sprinkler sedan 1979, både som entreprenör och som sprinklerkonsult, vilket bidragit till en bred erfarenhet av alla typer av sprinklerinstallationer. Han är SBSC-behörig ingenjör inom vattensprinkler sedan 2014.

Projekt
Dan har utfört sprinklerprojektering i gallerior, labb, köpcentrum, datahallar, sjukhus, industrier, skolor och kulturbyggnader.

Utbildning/bakgrund
4-årig teknisk linje och behörig ingenjör sedan 2014.

Privat
Dan spelar gärna en golfrunda eller ägnar sig åt någon annan sport när tid finns. Helst av allt åker han till Rhodos i Grekland för att vindsurfa.

Daniel Håkansson

Daniel Håkansson
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 03
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Daniel arbetar som brandkonsult på Brandskyddslaget sedan 2017, men hans resa på Brandskyddslaget började redan sommaren 2016 då han sommarjobbade på Stockholmskontoret. Hans arbetsuppgifter består framför allt av brandskyddsprojektering vid om- och nybyggnationer, både med hjälp av förenklad och analytisk dimensionering.

Projekt
Främst brandskydd för bostäder, köpcentrum och kontor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjörsexamen i riskhantering.

Privat
Daniel kommer ursprungligen från Skåne men bor nu i Solna med sin sambo. På fritiden ägnar han sig åt en blandad variation av sporter, till exempel badminton, volleyboll, löpning och kitesurfing.

Daniel Larsson

Daniel Larsson
Brandingenjör, civilingenjör väg o vatten
08-588 188 68
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Daniel har arbetat som brandkonsult sedan 1999, varav de 20 senaste åren på Brandskyddslaget, och fungerar som uppdragsledare i både stora och små projekt. Han har även medverkat som författare i flera olika handböcker och varit involverad i ett antal brandtekniska försök med syfte att verifiera brandskyddet.

Projekt
Bred erfarenhet, till exempel butiksgallerior, höga byggnader, hotell, industrier, museer, kulturhistoriskt värdefulla byggnader, olika former av säkerhetsklassade byggnader

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör väg och vatten vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Daniel bor med fru och tre barn i Gustavsberg. Den lilla egentid som finns ägnar han huvudsakligen åt sport. Han gillar fotboll i allmänhet och Hammarby och Liverpool i synnerhet. Kan resultaten från alla VM-finaler i fotboll.

Daniel Steijner

Daniel Steijner
HR-chef
08-588 188 00
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Primärt arbetar Daniel med strategiskt och operativt HR-stöd inom koncernen, ex rekrytering, medarbetar- och ledarutveckling, arbetsrätt, arbetsmiljö, personalvård m.m.

Utbildning/bakgrund
Daniel är i grunden brandingenjör från Lund och har genom åren ändrat inriktning mot personal- och organisationsområdet. Sedan 2009 har Daniel utbildat sig inom personligt ledarskap, organisationsutveckling och förändringsledning på Gestaltakademin.

Privat
Daniel är gift med Jannice, Arkitekt och de har en gemensam dotter, Ines Lo. Vi bor i stan vid St Eriksplan och spenderar ledigheter bl a i sommarhuset på Ljusterö eller i Funäsfjällen. Träning, både mental och fysisk, är viktiga inslag i livet där det just nu varierar mellan meditation, ashtangayoga och cykling.
Likt ett flertal inom Brandskyddslaget har Daniel kommit tillbaka efter ca 20 år i andra branscher och verksamheter.

Daniel Andersson

Elinor Lindsten
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 19
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Elinor arbetar främst med brandskyddsprojektering vid om- och nybyggnation. Men även med Insatsplanering och Systematiskt brandskyddsarbete (Sba).

Projekt
Sjukhus, säkerhetsklassade projekt, bostäder, kontor och skolor.

Utbildning/bakgrund
Utbildad brandingenjör vid Högskolan Stord/Haugesund i Norge, Civilingenjör i riskhantering vid Lunds tekniska högskola. Har tidigare arbetat som brandingenjör inom både kommunal räddningstjänst och inom olika myndigheter.

Privat
Elinor bor i Nyköping med man och tre barn.

Emil_Egeltoft

Emil Egeltoft
Brandskyddskonsult
08-442 42 51
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Emil arbetar bland annat med strategiskt brandskyddsarbete, samordnad provning, digitalisering av brandskyddet, drift och underhåll av brandskyddet, incidenthantering och insatsplanering. Han har varit en del av systerföretaget Brandtec sedan 2013 och Brandskyddslaget sedan 2020.

Projekt
Köpcentrum, sjukhus, kulturarvet, industri och infrastruktur, myndigheter, regioner och koncerner.

Utbildning/bakgrund
Emil är brandskyddskonsult med tio års erfarenhet som konsult inom brandskydd och säkerhetsarbete. Emil har bred erfarenhet av systematiskt brandskyddsarbete på både strategisk och operativ nivå och har stor vana att arbete med större organisationer och komplexa objekt. Därtill har Emil skrivit Rekommendation för insatsplaner på uppdrag av Brandskyddsföreningen samt är en van och ofta anlitad föredragshållare inom brandskydd.

Privat
Emil bor i Nacka tillsammans med fru och två barn. Förutom att umgås med familj och vänner ägnar sig Emil en del åt styrketräning, squash och löpning för att kunna äta och dricka med gott samvete. Gillar att testa nya tekniska lösningar och är en hejare på att köra bort drönare.

Emil_Persson

Emil Persson
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 17
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter:
Emil arbetar som är brand- och riskkonsult på Brandskyddslaget sedan hösten 2021. Han arbetar med brandskyddsprojektering, utrymning, brandsgasventilation och beräkning av brandförlopp.

Projekt:
Främst infrastruktur under mark såsom bil- och järnvägstunnlar och tunnelbana. Arbetar även med byggnaderna som är i behov av
analytisk dimensionering.  

Utbildning/bakgrund:
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering som även har arbetserfarenhet från USA.

Privat:
Spenderar tid med familj och vänner samt är alltid redo för en match i diverse bollsport.

Erik Gutung

Erik Gutung
Brandskyddskonsult
08-588 188 13
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Erik är brandskyddskonsult och arbetar med brandskydd under byggtid och utförandekontroller.
Han har bred kunskap inom passivt brandskydd såsom brandtätning, brandskyddsfogning och inklädnad av bärande konstruktion.

Projekt
Byggnationer i varierande storlek, främst flerbostadshus, småhus, kontor och hyresgästanpassningar men även industrier och arenor.

Utbildning/bakgrund
Inledde sin karriär som brandskyddsmontör för att sedan axla rollen som brandskyddskonsult med fokus på utförande och rådgivning samt mindre projekteringar.

Privat
Erik som har rötterna på Gotland lever med sin sambo i lugna och ”lantliga” Nykvarn 30 minuter från Stockholm. Där spenderar han gärna tid med vänner och familj på golfbanan eller på en skogstur. Han har nyligen uppfyllt en flerårig dröm och tagit jägarexamen.

Erik Hall Midholm

Erik Hall Midholm
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 60
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Erik är brand- och riskkonsult. Han arbetar bland annat med riskhantering i planprocessen, brandskyddsprojektering och analytisk dimensionering och har varit en del av Brandskyddslaget sedan 2006.

Projekt
Främst riskhänsyn i planprocessen och analytisk dimensionering för höga hus, samlingslokaler, köpcentrum och arenor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering.

Privat
Erik är bosatt i Värnamo, Småland tillsammans med fru, två barn och en liten hund. En stor del av hans vakna tid går åt till att tänka på mat. Erik är konsulten som blev kock som blev konsult igen.

Felicia Klint

Felicia Klint
Brandingenjör, Civilingenjör riskhantering 
08-588 188 16
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Felicia är både brand- och riskkonsult som började på Brandskyddslaget i februari 2021. Felicia gillar utmaningar och lära sig nya saker, hon arbetar med riskanalyser och med brandskyddsprojektering genom främst förenklad dimensionering.

Projekt
Information kommer inom kort.

Utbildning/bakgrund
Felicia har studerat brandingenjörsprogrammet och civilingenjörsprogrammet i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
På fritiden tycker Felicia om att träna och vara utomhus, gärna båda samtidigt. Det finns även ett intresse för växter där hon bland annat odlar grönsaker på våren och sommaren.

Fredrik Björk

Fredrik Björk
Brandlarms- och säkerhetskonsult
08-442 42 61
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Fredrik är verksam bl.a som teknik- och projektledningsstöd på entreprenader samt som provningsledare inom samordnad provning av brandfunktioner.
Som specialist ansvarar Fredrik för allt ifrån framtagande av kalkyler, tekniska lösningar, kopplingar mot styrsystem, rådgivning och sakkunnig som bollplank (internt/externt) i olika uppdrag.

Projekt
Mer information kommer.

Utbildning/bakgrund
Fredrik har en gedigen erfarenhet inom projektledning, kalkylering, driftsättning, service och installation av brand-och utrymningslarmssystem. Fredrik är behörig ingenjör brandlarm enligt SBF:s norm 1007:4 samt behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande enligt SBF:s norm SBF 2017:1

Privat
Fredrik spenderar sin lediga tid med familjen.

Gunnar Wikholm

Gunnar Wikholm
Brandskyddskonsult
08-588 188 69
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Gunnar är brandkonsult och jobbar i projekt som brandsakkunnig. 40 år i branschen har även gett honom mycket god erfarenhet av utredning/analyser av brandskyddet i komplexa byggnader samt fartyg. Han är lagmedlem i Brandskyddslaget sedan 2010.

Projekt
Främst samlingslokaler, hotell, kulturbyggnader, skolor, flerfamiljshus och vårdanläggningar.

Utbildning/bakgrund
Brandinspektör med erfarenhet från kommunal räddningstjänst. Var brandskyddskonsult i ca tio år innan han kom till Brandskyddslaget.

Privat
Gunnar har stor passion för resor och god mat och pysslar gärna med huset och båten. Han umgås helst med sin fru, barn och barnbarn som hunnit bli ganska många. Däremellan försöker han hinna med ett och annat spinningpass. Och han sjunger alltid i duschen.

Gösta Sedin

Gösta Sedin
Civilingenjör väg och vatten
08-588 188 73
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Gösta arbetar med allmän brandskyddsprojektering och till stor del med speciella utredningar för konstruktioner, byggnadsteknik och glas.

Projekt
Konstruktioner, byggnadsteknik och glas.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör inom väg och vatten vid KTH, byggnadsingenjör och diplomerad marknadsekonom. Gösta har varit verksam sedan 1975 och arbetat på Brandskyddslaget sedan år 2000. Han har erfarenhet från Stålbyggnadsinstitutet med brandskadeanalyser av industribränder, medverkan i handböcker för detaljutformning brand m.m. och därefter som byggnadskonstruktör. Dessutom har han varit chef för glas hos en europeisk glastillverkare där han bland annat genomförande av många internationella och svenska brandtester.

Privat
På fritiden är Gösta intresserad av bergsbestigning, men har ännu inte genomfört några reella expeditioner.

Hans Johansson

Hans Johansson
Brandskyddskonsult
070-822 86 82
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Hans är brandskyddskonsult och jobbar bland annat med brandskydd under byggtiden och utförandekontroller på projekt. Han har stor kunskap om brandskyddsmålning och brandtätning. En del av Brandskyddslaget sedan 2015.

Projekt
Kontor, köpcentrum, kulturbyggnader och museer.

Utbildning/bakgrund
Elektriker, men har sedan 1984 varit entreprenör inom passivt brandskydd.

Privat
Efter att ha lämnat handbollen, dels som elitdomare och senare som ledare inom ungdomsidrotten, blir det mest resor med fru och familj. En stor favorit är Grekland, där Hans har öluffat över 20 gånger (även om det numera bara blir till en ö). Annars åker han gärna till lite annorlunda resmål som till exempel Albanien.

Hans Nyman

Hans Nyman
Civilingenjör, teknologie licentiat
08-588 188 67
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Hans arbetar framför allt med ventilationsbrandskydd, men har också arbetat med forsknings- och utvecklingsuppdrag inom ventilationsbrandskydd och undermarksanläggningar.

Projekt
Främst ventilationsbrandskydd i bostäder, men även forsknings- och utvecklingsuppdrag inom ventilationsbrandskydd och undermarksanläggningar.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör inom maskinteknik och kylteknik vid KTH, teknologie licentiat vid Mälardalens högskola.

Privat
Hans är en hängiven gitarrist som gärna spenderar tid i sin musikstudio.

Ildiko_Wass

Ildiko Wass
Administrativ chef
08-588 188 70
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Ildiko har det övergripande ansvaret för företagets administration och ekonomi. Hon arbetar främst med redovisning, tar fram rapporter, analyser och budgetar, löner samt ansvarar för att all bokföring, skatter, moms m.m. är korrekt.

Privat
Ildikos stora passion är att resa, både till sol och bad, storstäder och andra intressanta orter. Hon umgås även mycket med sitt barnbarn, sina vuxna barn och vänner.

Jennie Lövgren Forslund

Jennie Wigren
Brandingenjör
08-588 188 39
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Jennie arbetar med brandskyddsprojektering, både förenklad och analytisk dimensionering, och håller i olika typer av utbildningar om byggnadstekniskt brandskydd.

Projekt
Både ombyggnad och nybyggnad, bland annat kontor, hotell, centrumanläggningar, bostäder och skolor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör

Privat
Jennie tycker om att träna och röra på sig, framförallt löpning och skidåkning. Andra intressen är att resa och umgås med vänner och familj.

Johan Andersson

Johan Andersson
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 38
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johan är brand- och riskkonsult. Hans arbetsuppgifter består i huvudsak av brandskyddsprojektering vid ny- och ombyggnationer, men han arbetar även med bland annat systematiskt brandskyddsarbete, inventering och utredningar av befintliga byggnaders brandskydd. Han har varit en del av laget sedan 2011.

Projekt
Främst bostäder, köpcentrum, sjukhusbyggnader, skolor och samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör samt civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola och certifierad sakkunnig inom brandskydd enligt SAK 3, nivå K.

Privat
Inflyttad Norrköpingsbo som gärna tränar och reser på fritiden. I övrigt har han ett välutvecklat ordningssinne och är pappa, sambo, son och bror.

Johan_Lundin

Johan Lundin
FoU-chef, brandingenjör, TeknD
08-588 188 25
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johan arbetar som forsknings- och utvecklingschef. Utöver att driva, medverka i och samordna BSL:s forskningsaktiviteter och uppdrag arbetar Johan som seniorkonsult med riskhantering inom fysisk planering, i väg- och järnvägsprocessen och vid drift och lokalisering av verksamheter såsom industrier. Johan Lundin verkar som expertstöd till olika myndigheter och företag i utredningar om riskpåverkan, t ex i komplexa infrastrukturuppdrag.

Projekt
Tunnelsäkerhet   
Riskhantering infrastrukturprojekt och överdäckning
CSM RA
Projektriskhantering
Riskhantering och hållbar utveckling
Riskhantering och MKB

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör (1994) och teknologie doktor i brandteknik (2005)

Privat
Johan bor med sin familj på Söder. Johan han gillar skidåkning och har en förkärlek för den Bohuslänska skärgården. Fritiden spenderar han gärna i en sommarstuga på västkusten, ofta bredvid grillen.

Johanna Hammarberg

Johanna Hammarberg
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 12
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johanna är utbildad till både brand- och riskkonsult och började på Brandskyddslaget hösten 2022. Arbetar mest med brandskyddsprojektering genom förenklad dimensionering samt analytisk dimensionering.

Projekt
Nybyggnad och ombyggnad för bland annat bostäder, kontor, skolor och hotell.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör samt civilingenjör i Riskhantering vid Lunds Tekniska högskola.

Privat
På fritiden gillar Johanna att vara ute i naturen med familj eller vänner. Gärna lite fågelskådning i samband med utflykter. Johanna har även ett stort intresse av sport.

John Hultqvist

John Hultquist
Civilingenjör bärande konstruktioner
08-588 188 72
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johns är brandkonsult och hans arbetsuppgifter spänner över många områden. De består bland annat av temperatur- och strukturanalys för brandutsatta konstruktioner med tillhörande optimering av passivt brandskydd, byggteknik i samband med brandskyddsteknisk utformning av byggnadsdelar, brandskyddsprojektering i allmänhet samt brandtekniska beräkningar i samband med analytisk dimensionering av brandskydd. John är dessutom deltagare i företagets bärverksgrupp.

Projekt
I princip samtliga typer av objekt som till exempel bostäder, köpcentrum, äldreboenden, sjukhus, idrottshallar, samlingslokaler, fängelser, kulturbyggnader och museer.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör med inriktning mot bärande konstruktioner och brand, samt examen som byggnadsingenjör.

Privat
John tycker om att förvalta sitt hus och lantställe med allt vad det innebär i form av underhåll, nybyggnad och planering. Han har stor hjälp av sin fru i detta arbete och de två barnen hejar på, när de släppt sina iPhones för stunden. När han inte bygger något så är han gärna ute och kör sin båt eller åker till fritidshuset på Gotland.

Jörgen Thor

Jörgen Thor
Seniorkonsult, grundare
070-595 34 32
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Jörgen är seniorkonsult och arbetar idag mest som specialist. Han är en av de som grundade företaget 1989.

Projekt
Olika projekt inom brand och bärande konstruktioner (stålkonstruktioner, betongkonstruktioner, samverkanskonstruktioner och träkonstruktioner).

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör Väg och vatten (KTH 1966). Teknologie Dr på avhandlingen ”Fire Behavior of Steel Structures Exposed to Fire” (1973). Konstruktör på JoW (=WSP) 1966-1969. Ansvarig för brandskyddsfrågor på Stålbyggnadsinstitutet (1969 – 1982). Egen konsultverksamhet inom brandskyddsområdet (1982-1989).

Privat
Jörgen gillar att snickra och bygga på sommarstället Harö i Roslagen. Idag disponerar Jörgen med närstående familjer fyra separata fastigheter på Harö som tillsammans består av 12 byggnader, med andra ord finns det alltid tillgång till spännande byggprojekt.

Karl Harrysson

Karl Harrysson
Civilingenjör riskhantering, fysiker
08-588 188 63
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Karl är brandskyddskonsult och gruppchef och har varit en del av laget sedan 2005. Han arbetar med allt från brandteknisk projektering till personflödesanalyser.

Projekt
Trivs i komplexa projekt som till exempel köpcentrum, arenor, infrastrukturanläggningar och undermarksstationer.

Utbildning/bakgrund
Fysiker och civilingenjör i riskhantering.

Privat
Allätare inom idrott, men utan att för den skull vara särskilt bra på något. Bor med familjen på gångavstånd från kontoret, men letar ständigt efter något lämpligt sommarstugeobjekt för att få chansen att påta lite i jorden.

Kristian Karlén

Kristian Karlén
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
08-588 188 10
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Kristian är sprinklerprojektör och konstruktör i sprinklergruppen som projekterar alla typer av sprinklerinstallationer. Arbetsuppgifterna består bland annat av 3D-projektering i AutoCAD/MagiCAD, arbete med tekniska beskrivningar, orienteringsplaner och serviceritningar.

Projekt
Köpcentrum, kontor, skolor, sjukhus, flygplatser och bostäder.

Utbildning/bakgrund
Högskoleingenjörsexamen (B.sc) inom maskinteknik, SBSC-certifierad ”Behörig Ingenjör Vattensprinkler” och Tyco-certifierad för amerikanska NFPA 13.

Privat
På fritiden är Kristian gärna på sjön, i skidbacken eller på varmare breddgrader. Han bor med sin sambo och tre barn söder om Stockholm.

Kristin Andrée

Kristin Andrée
Brandingenjör, teknologie licentiat
08-588 188 66
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Kristin är brandkonsult och arbetar bland annat med brandskyddsprojektering och utrymningslösningar för funktionsnedsatta (frångänglighet), vilket också är ämnet i hennes licentiatavhandling (Utrymningshissar och utrymningsplatser utifrån de utrymmandes perspektiv) som presenterades hösten 2018. Hon har varit en i laget sedan 2009.

Projekt
Köpcentrum, kontor, hotell, sjukhus, äldreboende, kulturbyggnader och museer.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och teknologie licentiat från Lunds tekniska högskola.

Privat
När Kristin är ledig hittar man henne i skogen med en karta i handen eller i skidspåret. Semestern spenderas gärna i fjällen, både sommar och vinter, tillsammans med familjen.

Linda Lönneberg

Linda Lönneberg
VD
08-588 188 21
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Linda arbetar som VD för BSL för att tillsammans med alla medarbetare utveckla verksamheten och driva bolaget i den riktning vi önskar. Förutom företagsutveckling och ledning internt föreläser och utbildar hon i mindre omfattning för morgondagens studenter på KTH men mest för att det är så skoj

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör inom Väg- och vattenbyggnad (installationsteknik) från KTH (numera Samhällsbyggnad). Ca 25 års erfarenhet av konsultyrket i ledande positioner främst inom Installationsteknik men även inom Infrastruktur.

Privat
På fritiden ägnar Linda sig åt olika utomhusaktiviteter såsom cykling, löpning, orientering mm. Bor tillsammans med sina halvvuxna två söner i Täby Norr om Stockholm.

Lisa_Smas

Lisa Smas
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 15
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Lisa är brand- och riskkonsult som framför allt arbetar med brandskyddsprojektering vid om- och nybyggnationer samt riskanalyser som underlag för detaljplaner. Hon har även erfarenhet av att hålla utbildningar och föreläsningar inom byggnadstekniskt brandskydd. Lisa har varit en del av laget sedan 2006.

Projekt
Projekt av varierande storlek, verksamhet och inom olika skeden; alltifrån tidiga förutsättningar för detaljplaner och byggprojekt till färdigprojektering av bostadshus, skolor, kontor, sjukhus och större samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering. Har tidigare arbetat inom kommunal räddningstjänst.

Privat
Utanför jobbet lägger Lisa en ansenlig tid på träning, gärna utomhus och tidiga morgnar innan jobbet. Detta ger tid att umgås med familjen, man och två barn, i huset i Älvsjö. Bästa semestern spenderas med skidor på fötterna eller med släkten antingen i Värmland eller Dalarna.

Lisa Broberg

Lisa Broberg
Brandingenjör
08-588 188 40
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Lisa arbetar framför allt med brandskyddsprojektering, både enligt förenklad och analytisk dimensionering, utredning av bärande konstruktioners bärförmåga vid brand samt inventering av brandskydd.

Projekt
Köpcentrum, sjukhus, bostäder, kontor och skolor. Utredning av bärförmåga vid brand inom alla typer av byggnader.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet och påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). Har tidigare jobbat på WSP.

Privat
På fritiden åker Lisa gärna ut till sitt lantställe i skärgården eller reser utomlands. Målet är att besöka världens alla länder innan pensionen.

Lisa Spennare

Lisa Spennare
Brandingenjör
08-588 188 14
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Info kommer snart

Projekt

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds tekniska högskola.

Privat

Lotta_Kulling

Lotta Kulling
Brandskyddskonsult
08-588 188 74
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Lotta har bred erfarenhet av brandskyddsprojektering av objekt av varierande typ. Hon är också specialiserad på analytisk verifiering av personsäkerhet vid brand.

Projekt
Främst bostäder, köpcentrum, samlingslokaler, kontor och hotell.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör med inriktning på väg och vatten.

Privat
Fritiden spenderar Lotta helst på tennisplanen och med sina två döttrar.

Magnus P Olgemar

Magnus P Olgemar
Brandskyddskonsult
08-588 188 58
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Magnus arbetar med brandskyddsprojektering och riskanalyser för brand och har arbetat med alltifrån mindre ombyggnationer av små objekt till nybyggnadsprojekt i stor skala. Han är en av våra uppdragsledare som jobbar med alla typer av projekt, stora som små. Magnus är en veteran hos oss då han varit en i laget i sedan 2004.

Projekt
Många olika objekt, till exempel kontorsbyggnader, arenor, köpcentrum, bostäder, hotell, garage, bussdepåer med tankningsanläggningar och restauranger.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Magnus är en skånepåg bosatt i Stockholm sedan många år. När han inte konsultar tycker han om att spela golf, idrotta och njuta av Stockholms vackra miljöer tillsammans med familjen.

Marianne Jernberg

Marianne Jernberg
Receptionist
08-588 188 59
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Marianne arbetar i receptionen och är spindeln i nätet på kontoret. Hon har varit en i laget sedan starten 1989.

Privat
När den inbitna Hammarbysupportern Marianne inte jobbar så orienterar hon eller åker längdskidor om det finns snö.

Markus Nilsson

Markus Nilsson
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 05
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Markus är brandskyddskonsult och har varit en i laget sedan 2016. Innan dess gjorde han sitt examensarbete, en numeriskt jämförande studie över balkongplattors påverkan på extern brandspridning, hos oss. Han arbetar bland annat med brandskyddsprojektering vid ny- och ombyggnationer, såväl förenklad som analytisk dimensionering, med fokus på det sistnämnda. En stor del av hans arbetsuppgifter består också av rökfyllnadsberäkningar med programmet FDS (Fire Dynamics Simulator).

Projekt
Bostäder, kontor, samlingslokaler och atriumbyggnader.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
En stor del av sin fritid spenderar Markus på cykel, både på landsvägar och stigar i skogen. Semestern spenderar han gärna med cyklop i kristallklart vatten på varmare breddgrader.

Martin Forssberg

Martin Forssberg
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 56
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Martin är brandskyddskonsult och arbetar med brandskyddsprojektering i form av både förenklad- och analytisk dimensionering. Martin har arbetat på Brandskyddslaget sedan 2017 och en stor del av arbetstiden går åt till analytisk dimensionering och i synnerhet utrymningsberäkningar. Sedan 2022 är han även certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K.

Projekt
Varierande byggnader såsom samlingslokaler, sjukhus, bostäder och till viss del infrastrukturprojekt såsom tunnlar.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola. Certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, Behörighet K.

Privat
Martin bor i Blåsut med fru och barn men kommer ursprungligen från Karlstad. Han har ett stort intresse för badminton där han tränar och tävlar på elitnivå.

Martin Olander

Martin Olander
Affärsutveckling, brandingenjör
054-770 78 14
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Martin är senior brandskyddskonsult och affärsutvecklare. Hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering och utveckling av olika arbetsområden. Martin var med och startade kontoret i Karlstad 2001 och var mellan 2009 och 2021 företagets VD.

Projekt
Industrier, köpcentrum, samlingslokaler och idrottsanläggningar.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds tekniska högskola. Började sin karriär som byrådirektör (ja, det hette så) 1992 på Statens Räddningsverk (idag MSB). Har också arbetat inom olika befattningar i räddningstjänsten mellan 1993 och 2001.

Privat
Familj och vänner tar mycket av Martins fritid. Åka runt med husbilen är ett nyfunnet intresse. Även innebandy, där han är tränare i ett lag och ordförande i en förening, upptar en stor del av tiden. Är också teknikintresserad, vilket avspeglar sig i bland annat bilar och musikanläggningar. För att må bra är långa promenader med hunden bra för kroppen och fokuserad pistolskytte bra för knoppen.

Matilda Weyler

Matilda Weyler
Brandingenjör, BIM-Strateg
08-588 188 02
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Brandskyddsteknisk projektering i huvudsak BIM-projektering, strategiskt arbete internt för att utveckla företagets kompetens inom BIM-projektering, utbildning och forskning.

Projekt
Bostäder, kontor, skolor, vårdboende, publika lokaler och förskolor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Jag är uppväxt i Stockholm och bor nu i Bandhagen tillsammans med min sambo. När jag får tid över tycker jag om att laga god mat och träffa vänner på middagar. Längtar alltid lite till Italien där jag trivs som allra bäst.

Micael Hedström

Micael Hedström
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
08-588 188 09
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Micael är SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler och projekterar alla typer av sprinklerinstallationer. Arbetsuppgifterna består bland annat av 3D-projektering i AutoCAD/MagiCAD, tekniska systembeskrivningar, orienteringsplaner och serviceritningar.

Projekt
Främst köpcentrum, datahallar och kontor.

Utbildning/bakgrund
Kandidatexamen i informatik (B.Sc).

Privat
Micael gillar att laga mat och resa samt att umgås med vänner och familj.

Mikael Granath

Mikael Granath
Byggnadsingenjör
08-588 188 51
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Mikael är brandkonsult och arbetar inom de flesta typer av projekt. Hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering, systematiskt brandskyddsarbete och brandskyddsdokumentation. En specialinriktning är analytisk dimensionering i ventilationssystem. Mikael är en av våra veteraner då han har varit en i laget sedan förra millenniet (1999).

Projekt
Främst bostäder, köpcentrum, äldreboenden, samlingslokaler, skolor och museer.

Utbildning/bakgrund
Byggnadsingenjör vid KTH.

Privat
Utanför arbetstid befinner sig Mikael troligtvis i en ishall med något av de tre barnen. Han kan även ganska ofta siktas i en skog på en cykel eller i blötare omgivningar så som en simhall eller ett hav. Semestrarna spenderar han helst i varma klimat med familjen.

Niclas Åhnberg

Niclas Åhnberg
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
08-588 188 85
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Niclas är brandkonsult och arbetar bland annat med brandskyddsprojektering, riskanalyser, framtagande och beräkningar av brandförlopp och utrymningsstrategier samt brandskyddsdokumentation. Han har varit en i laget sedan 2007.

Projekt
Främst spårbunden infrastruktur, undermarksanläggningar, tågfordon, höga hus, samlingslokaler, atriumbyggnader och andra byggnader som kräver analytisk dimensionering.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering.

Privat
På fritiden umgås Niclas med sin familj och han gillar att prova på det mesta i idrottsväg.

Nils-Erik Norström

Nils-Erik Norström
El-, tele- och säkerhetskonsult
08-442 42 52
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Nils-Erik är verksam som handläggare och specialist inom projektering och utredning av tele-, brand- och säkerhetstekniska system samt som provningsledare inom samordnad provning av brandfunktioner.

Projekt
Främst projektering av brandlarm samt Samordnad provning av brandfunktioner på sjukhus och övriga lokaler.

Utbildning/bakgrund
Behörig ingenjör brandlarm enligt SBFs norm 1007:4 och har en gedigen bakgrund med över 35 års erfarenhet från el-branschen.

Privat
Nils-Erik finner stort nöje i resor och båtliv vilket han delar med sin fru Eva.

Patrick Ahlgren

Patrick Ahlgren
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
040-655 48 83
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Patrick arbetar med brandskyddsprojektering och upprättande av riskanalyser avseende närhet till farligt godsleder och verksamheter med hantering av brandfarlig vara. Patrick arbetar även med riskhantering kopplat till Sevesolagstiftningen.

Projekt
Bostäder, kontor, skolor, köpcentrum, industrier och riskanalyser kopplat till fysisk planering och Seveso.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola. Patrick har tidigare erfarenhet som brand- och riskkonsult inom processindustrin där han jobbat med analyser kopplat till teknisk riskhantering och processäkerhet.

Privat
På fritiden har Patrick ett stort träningsintresse och tycker om att umgås med familj och vänner.

Petra Löfqvist

Petra Löfqvist
Ekonomiassistent, projektadministratör
08-588 188 50
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Petra arbetar med ekonomi och allmän projektadministration.

Privat
Petra bor på Södermalm och har ett stort intresse för träning. Hon är utbildad personlig tränare och kör gärna träningspass, exempelvis yoga och funktionell träning, med kollegorna på lunchen.

Pierre Wahlqvist

Pierre Wahlqvist
Civilingenjör riskhantering
08-588 188 37
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Pierre arbetar främst med riskhantering kopplat till explosionsfarliga områden både på grund av brandfarliga varor och brännbart damm (ATEX). Pierre jobbar även med riskutredningar kopplat till hantering av brandfarliga varor och tillståndsprocesser samt risker kopplat till transporter av farligt gods.

Projekt
Pierre jobbar inom olika typer av projekt, allt från industrin som vill utreda riskerna med sina brandfarliga varor till riskanalyser för nya detaljplaner samt projektering av brandskyddet i exempelvis köpcentrum.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör i riskhantering samt väg och vatten.

Privat
På fritiden gillar Pierre att dyka, spela golf eller umgås med familjen (sambo och två barn). Familjens gemensamma intresse är resor.

Rosie Kvål

Rosie Kvål
Civilingenjör, riskanalytiker
08-588 188 84
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Rosie arbetar med att göra riskanalyser för plötsliga och oväntade olyckor i samband med markexploatering eller för farliga verksamheter. Arbetsuppgifterna består även av att hjälpa till med utredningar och tillståndsansökan i samband med hantering av brandfarliga och explosiva varor. Hon är även gruppchef och har varit en i laget sedan 2005.

Projekt
Olika objekt med varierande komplexitet, allt från enstaka byggnader och mindre verksamhetsutövare till hela stadsdelar eller större industrier.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör i lantmäteri med inriktning mot Environmental Engineering.

Privat
Rosie gillar att röra på sig. Hon cyklar till jobbet året runt, spelar innebandy och påtar gärna i trädgården. Emellanåt blir det även några pass på studsmattan tillsammans med barnen, men det har ännu inte blivit några volter. Det händer ändå att hon sitter still och då gärna med en bra bok eller DN:s lördagskorsord.

Rosita Dahlberg

Rosita Dahlberg
CAD-specialist
08-442 42 54
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Rosita är utbildad CAD-projektör och arbetar som CAD-specialist och uppdragsledare. Hon ansvarar för projektering av insatsplaner, utrymningsplaner, SBA- och brandritningar samt utveckling av våra CAD-tjänster och utför brandskyddsinventeringar. Rosita har över 10 års erfarenhet av att arbeta i AutoCAD och brandskydd- och utrymningsfrågor. Hon har även jobbat som CAD-projektör i Finland.

Projekt
Allt från köpcentrum till sjukhus, hotell, museum och gamla slott.

Utbildning/bakgrund
CAD-projektör och brandskyddskoordinator.

Privat
Fritiden ägnas åt att träna och tävla sina hundar i agility med SM och landslaget i sikte. Utöver hundsport så spenderas en del tid på hästryggen, på gymmet och fotografering.

Sanna Sävmark

Sanna Sävmark (fd Eriksson)
Brandskyddskonsult
08-588 188 77
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Sanna, som varit en del av laget sedan 2016, arbetar med brandskyddsprojektering vid om- och nybyggnationer samt ventilationsbrandskydd. Hon är också handläggare och uppdragsansvarig.

Projekt
Bostäder, sjukhus, skolor, hotell, samlingslokaler och kontorsbyggnader.

Utbildning/bakgrund
Byggnadsingenjör med inriktning på byggnadstekniskt brandskydd. Har arbetat som brandskyddskonsult/projektör sedan 2012.

Privat
Sanna bor i Gröndal och på fritiden tycker hon om att träna, resa och umgås med familj och vänner.

Santiago Nordlund Gendra

Santiago Nordlund Gendra
Brandingenjör
08-588 188 00
Skicka e-post

Läs mer
Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet.

Privat
Jag bor i Älvsjö tillsammans med min Sambo och vår kanin. Umgås gärna över en middag med vänner och familj. Har ingen erfarenhet av innebandy men startade ändå ett innebandylag i korpen och spenderar nu mina söndagskvällar med det.

Simon Israelsson

Simon Israelsson
Brandingenjör
08-588 188 36
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Simon arbetar med brandskyddsprojektering från tidiga skeden hela vägen fram till färdigställande och är bra på att hitta flexibla och kundanpassade lösningar. Han arbetar gärna och ofta som stöd till arkitekter i tidiga skeden, vilket har lett till flera bra samarbeten med olika arkitektkontor. Sedan 2022 är han även certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K.

Projekt
Främst köpcentrum, skolor, bostäder, kontor, samlingslokaler, kulturbyggnader och höga hus.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet. Certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K

Privat
Simon kommer ursprungligen från Lycksele i Norrland där skidintresset föddes. Numera är han stationerad i Vasastan i Stockholm. Under vinterhalvåret tar skidåkningen upp största delen av den lediga tiden och under denna period är han inne på vädersidor oftare än pensionärer. Sommartid är varmare resmål och surfing de främsta intressena.

Staffan Bengtson

Staffan Bengtson
Senior brandskyddskonsult, grundare
08-588 188 53
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Staffan är en av företagets grundare och arbetar bland annat med brandskyddsprojektering och framtagande av brandskyddsdokumentationer. Han har varit drivande när det gäller frångänglighet och har tagit fram många handböcker om till exempel brandskydd under byggtiden, BBR, frångänglighet och brandskydd i kulturbyggnader. Dessutom har Staffan skrivit många tidningsartiklar i olika ämnen.

Projekt
Främst stora arenor och K-märkta byggnader som kyrkor, slott och museer.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör med inriktning på väg och vatten vid KTH.

Privat
Staffan bor i en gammal villa som borde skötas om mer, reser mycket med sin fru och vandrar gärna i Alperna eller svenska fjällen. Han sponsrar Hammarby handboll och går på alla deras hemmamatcher. Familjen äger en båt som används mycket under sommaren, främst i Mälaren.

Thomas de Korostenski

Thomas de Korostenski
Brandingenjör, teknikchef
08-588 188 65
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Thomas är brandskyddskonsult och förutom brandskyddsprojektering jobbar han med anpassning av verksamheters brandskydd, behovsanalys av brandskyddstekniska installationer, brandförloppsberäkningar, brandriskanalyser och brandskydd under byggtid. Thomas är även tekniksamordnare, vilket innebär att han samordnar teknikfrågor inom företaget.

Projekt
Främst industrier och produktionsföretag.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och maskiningenjör.

Privat
Thomas bor i en villa i Tyresö tillsammans med sin fru och två barn. Fritiden går åt till att fixa med huset eller cykla på väg och i skogen. Semestern tillbringar han till stor del på Västkusten nära havet.

Tomas Fagergren

Tomas Fagergren
Seniorkonsult, grundare
08-588 188 55
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Tomas arbetar huvudsakligen i Sverige men också utomlands med brandskyddsprojektering och utbildning. Han har författat ett flertal publikationer och artiklar samt deltagit i författandet av flera handböcker där många blivit vägledande för utvecklingen av teknikområdet installationsbrandskydd. Tomas besitter även specialistkunskaper inom ventilationsbrandskydd.

Projekt
Omfattande erfarenhet av brandskyddsprojektering med i huvudsak ventilationsbrandskydd, brandgaskontrollsystem, produktutveckling, utbildning och framtagande av handböcker. Medverkat vid produktutveckling, brandprovning och godkännandeprocesser för produkter som idag är mycket välkända varumärken. Objekten varierar alltifrån höga hus, köpcentrum till små flerbostadshus.

Utbildning/bakgrund
HVAC-ingenjör 1983 och design course med fokus på termodynamik i Syracuse i USA 1992. Har tidigare arbetat med projektering på små och medelstora konsultföretag. Sin bana inom brandskydd påbörjade han i slutet av 80-talet som produktchef på dåvarande Bröderna Rasch med utveckling av spjäll för olika brandapplikationer.

Privat
På fritiden tycker Tomas om att bygga på sitt lantställe, fiska och umgås med familjen. Andra intressen är stjärnskådning, resor och film.

Torkel Danielsson

Torkel Danielsson
Brandingenjör
08-588 188 61
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Torkel har lång erfarenhet av brandskyddsfrågor och arbetar framför allt med brandskyddsprojektering, hantering av brandfarlig vara och riskanalyser för farligt gods. Han har även jobbat utomlands i olika projekt, bland annat i Ryssland, Kina och Turkiet, samt varit medförfattare till olika handböcker inom brandskydd och hantering av brandfarlig vara. Torkel har varit en del av laget sedan 2006.

Projekt
Som projektledare har Torkel varit ansvarig för projektering av bland annat kontor, bostäder, skolor, sjukhus, industrier, atriumbyggnader, undermarksanläggningar som väg- och järnvägstunnlar, beredskapslager och garage, bevarandevärda byggnader, stora idrottsanläggningar, museer, flygplatser, och militära anläggningar. Han har även jobbat med riskanalyser för hantering av brandfarlig vara, transporter av farligt gods samt utbildning inom dessa områden.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola, räddningsledarutbildning vid Räddningsskolan i Revinge, auktoriserad brandskyddsprojektör från Föreningen för Brandteknisk Ingenjörsvetenskap (BIV) och certifierad sakkunnig inom brandskydd, behörighet K, SAK 3. Innan han blev konsult 1999 arbetade Torkel på räddningstjänsten.

Privat
Torkel ägnar gärna sin fritid åt utomhusaktiviteter som till exempel cykling, golf och skidor. Han är också nybliven tomatodlare.

Torkel Dittmer

Torkel Dittmer
Brandingenjör
08-588 188 76
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Torkel arbetar som brandskyddskonsult.

Projekt
Kommersiella fastigheter, köpcentrum och större kontorsfastigheter, ofta 3D-fastigheter.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola. Innan han började studera jobbade han som gravör i fem år.

Privat
Torkel har en bakgrund som scout och ett intresse av eld på ett mer underhållande plan. Han är uppväxt med en morfar som bland annat tog fram den svenska sprängdegen (m46) utifrån en brittisk förlaga men med svenska råvaror.

Viktor Wahlsten

Viktor Wahlsten
Brandingenjör
08-588 188 34
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Viktor arbetar med förenklad och analytisk brandskyddsprojektering vid både ny- och ombyggnationer. Han är en av företagets specialister på brandteknisk utformning av glaskonstruktioner. Dessutom jobbar han med speciella utredningar för konstruktioner och byggnadsteknik, exempelvis brandskydd i äldre dörrar. Sedan 2022 är han även certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K.

Projekt
Främst hotell, bostäder, kontor, skolor och äldreboenden.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet, påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer vid MSB. Certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K

Privat
Viktor är född och uppväxt på Södermalm i Stockholm, ett stenkast från Brandskyddslagets huvudkontor. Han har nu flyttat till fel sida Hammarbykanalen där han bor med fru och två barn. På fritiden gillar han fotboll i olika former samt att åka skidor.

Åke Persson

Åke Persson
Seniorkonsult
070-2927501
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter

Riskhantering kemikalier: ATEX, LBE, Seveso, CBRNE-frågor. Utbildning inom dessa områden och hjälp/stöd till företag.
Riskutredningar och biträde med myndighetskontakter förekommer också. Kort sagt jobbar jag med det mesta som rör säker hantering av farliga ämnen.

Projekt

Arbetar främst med säkerhet vid industriell hantering av de farliga ämnena, men även andra verksamheter (skolor, lager, butiker osv.) har jag hjälpt att få en säker hantering.

Utbildning/bakgrund

Universitetsutbildad kemist (M.Sc.) vid Mittuniversitetet, Uppsala Universitet, Karlstads Universitet, KTH samt Sheffield University.

Erfarenhet från ca 10 års arbete på laboratorier, både industri och forskning, och bytte till myndighet under 15,5 år för att till sist arbeta 16 år på Brandskyddsföreningen.

Har deltagit i flera internationella arbetsgrupper hantering av energetiska ämnen. Har också under mer än 25 år representerat Sverige i arbetsgrupper om industriella kemikalieolyckor, inom EU och OECD. Samt deltagit i standardiseringsarbete inom flera olika områden.

Privat

Född i Dalarna, men bor i Uppsala sedan ca 40 år. Nybliven pensionär som vill ha fortsatt kontakt med arbetslivet, det är rätt kul att jobba. Fritidshuset med trädgård på 2500 kvadrat behöver skötas om. Förutom trädgård så är hockey ett intresse där mesta ”Stanley Cup” vinnarna är favoritlaget. I Uppsala får jag nöja mig med hockeyallsvenskan och Almtunas hemmamatcher. Om det finns tid över går jag gärna på Opera eller hänger på en jazzklubb. Jag är gift och har tre vuxna döttrar och barnbarn.

 

Falun och Gävle

Håkan Pettersson

Håkan Pettersson
Brandingenjör
023-776 66 12
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Håkan arbetar med brandskyddsprojektering, besiktningar, brandriskanalyser, brandorsaksutredning, utredningar av hur brandskyddet har fungerat vid en brand och brandskydd under byggtid

Projekt
Vårdlokaler och sjukhus, köpcentrum, industrier, idrottsanläggningar och samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds tekniska högskola och utbildad inom kvalificerad olycksutredningsmetodik vid Karlstad universitet samt utbildning för brandorsaksutredningar vid Polishögskolan. Har arbetat som konsult sedan 2008 och innan dess har han arbetat som brandingenjör, produktionschef och räddningschef.

Privat
På fritiden ägnar sig Håkan gärna åt mountainbike i Faluskogarna.

Johan Henningsson

Johan Henningsson
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
023-776 66 18
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johan arbetar främst med brandskyddsprojektering. Han har ett intresse för beräkningar och arbetar gärna med analytisk dimensionering i form av t.ex. brandgasfyllnadsberäkningar.

Projekt
Varierande projekt såsom skolor, kontor, förskolor, bostäder, industrier och samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör inom riskhantering och brandingenjör.

Privat
Johan är sportintresserad och spenderar gärna sin fritid tillsammans med sambo och familj i Dalarna. Under varma sommardagar hittar man honom i sommarstugan utanför Falun med ett fiskespö i handen.

Lars Hellman

Lars Hellman
Brandskyddskonsult
023-776 66 15
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Lars arbetar med brandskyddsprojektering, riskutredningar för brandfarlig och explosiv vara och är även gruppchef.

Projekt
Bostäder, köpcentrum, samlingslokaler, vårdlokaler, industrier och kontor. Tyngdpunkten ligger på industrier, kontor, SBA, insatsplaner och riskutredningar för brandfarlig vara.

Utbildning/bakgrund
Har tidigare arbetat inom räddningstjänsten som brandmästare och insatsledare. Utbildad inom brandlarm och har jobbat som brandskyddsprojektör sedan 2007.

Privat
På fritiden ägnar sig Lars åt segling, resor, mountainbike och skidåkning.

Markus Sandvik

Markus Sandvik
Brandingenjör
026-421 13 11
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Markus är brandskyddskonsult och arbetar med bland annat av brandskyddsprojektering, brandriskanalyser och brandorsaksutredningar, och han har varit en i laget sedan 2010.

Projekt
Främst industrier, skolor och publika lokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola och flera års erfarenhet av kommunal räddningstjänst.

Privat
Familjen och en aldrig sinande ström av hemmafixarprojekt tar den största delen av Markus fritid, men av och till hinner han också med lite kvalitetstid på någon av sina cyklar eller i skidspåret.

Sandra Hällström

Sandra Hällström
Brandingenjör
023-776 66 16
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Sandra har arbetat som brandskyddskonsult sedan 2012 och arbetar huvudsakligen med brandskyddsprojektering vid ny- och ombyggnationer.

Projekt
Främst bostäder, kontor, förskolor och industri.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör

Privat
Sandra bor i Borlänge, men är född och uppvuxen i Luleå.

Stefan Karlsson

Stefan Karlsson
Brandingenjör
023-776 66 17
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Stefan, som varit en i laget sedan 2016, arbetar huvudsakligen med brandskyddsprojektering vid ny- och ombyggnationer samt riskhantering. Han har erfarenhet av både förenklad och analytisk dimensionering för olika objekt och även många års erfarenhet från förebyggande- och riskhanteringsarbete inom i första hand större industriföretag. Dessutom har han varit projektledare för flera större riskhanteringsprojekt.

Projekt
Främst bostäder, industrier, köpcentrum, idrottsanläggningar, kontorskomplex och kulturbyggnader.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola. Har tidigare arbetat inom kommunal räddningstjänst i 26 år där han bland annat var räddningschef, enhetschef för risk och olycksundersökning och brandingenjör.

Privat
Stefan är från Dalarna, bor i Dalarna (Ludvika), ja han älskar Dalarna. På fritiden åker han helst längdskidor och han är sämst i familjen, som består av fru och två söner. Ett annat intresse är gitarrer (Strata så klart). På semestern åker han gärna till italienska alperna för att träna eller bara slappa.

Tomas Fagergren

Tomas Fagergren
Seniorkonsult, grundare
08-588 188 55
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Tomas arbetar huvudsakligen i Sverige men också utomlands med brandskyddsprojektering och utbildning. Han har författat ett flertal publikationer och artiklar samt deltagit i författandet av flera handböcker där många blivit vägledande för utvecklingen av teknikområdet installationsbrandskydd. Tomas besitter även specialistkunskaper inom ventilationsbrandskydd.

Projekt
Omfattande erfarenhet av brandskyddsprojektering med i huvudsak ventilationsbrandskydd, brandgaskontrollsystem, produktutveckling, utbildning och framtagande av handböcker. Medverkat vid produktutveckling, brandprovning och godkännandeprocesser för produkter som idag är mycket välkända varumärken. Objekten varierar alltifrån höga hus, köpcentrum till små flerbostadshus.

Utbildning/bakgrund
HVAC-ingenjör 1983 och design course med fokus på termodynamik i Syracuse i USA 1992. Har tidigare arbetat med projektering på små och medelstora konsultföretag. Sin bana inom brandskydd påbörjade han i slutet av 80-talet som produktchef på dåvarande Bröderna Rasch med utveckling av spjäll för olika brandapplikationer.

Privat
På fritiden tycker Tomas om att bygga på landet, fiska och umgås med familjen. Andra intressen är stjärnskådning, resor och film.

Karlstad

Andreas Lindgren

Andreas Lindgren
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
054-770 78 06
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Andreas har arbetat som brandskyddskonsult sedan 2004 och är anställd hos Brandskyddslaget sedan 2006 och är nu gruppchef i Karlstad. Han har en bred erfarenhet av brandskyddsprojektering och kunskaper inom analytisk dimensionering, rökfyllnadsberäkningar (CFD), utrymningsdimensionering, industribrandskydd och CAD. Dessutom har han erfarenhet av norska byggregler.

Projekt
Andreas arbetar främst med brandskydd för bostäder, skolor, kontor, köpcentrum, samlingslokaler, idrottsanläggningar, lekland och industribyggnader.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Andreas tycker om friluftsliv och åker gärna med sin fru och sina tre barn på husvagnsäventyr och fjällvandringar. Är han inte hemma och fixar med hus och trädgård så tränar han längdskidåkning, löpning och cykel både i skog och på landsväg.

Claes Malmqvist

Claes Malmqvist
Brandingenjör, brandutredare
054-770 78 04
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Claes är brandkonsult och brandutredare. Hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering, systematiskt brandskyddsarbete, brandskyddsdokumentationer, framtagande och beräkningar av brandförlopp och strålningsberäkningar, samt utformning av utrymningsstrategier och brandutredningar i fråga om kartläggning av olycksförlopp, brandförlopp, byggnaders och människors beteende vid brand, byggnadsutformning kontra byggregler, brandorsaker och bedömningar av risk för brandspridning. Han är en utpräglad lagspelare som kom till Brandskyddslaget 2004.

Projekt
Claes arbetar främst med brandskydd för bostäder, sjukhus, skolor och förskolor, olika typer av vård- och äldreboenden och samlingslokaler. Många av dessa har de senaste åren skett i partneringentreprenader med visuell projektering. Dessutom är han verksam som fristående brandutredare och har utfört uppdrag för Statens haverikommission, försäkringsbolag, företag och jurister. Han är sedan många år engagerad som styrelsemedlem och kassör i NAFI (Nordic Association of Fire Investigators), en samnordisk intresseförening vars syfte är att främja användandet av brandutredningar i samhällets tjänst.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola och sammanlagt 10 års erfarenheter från såväl den statliga myndigheten Räddningsverket, nuvarande MSB, som från den kommunala räddningstjänsten inom Karlstadsregionens räddningstjänstförbund. Har också genomgått Rikspolisstyrelsens utbildning för brandutredare.

Privat
Claes tillbringar helst sin fritid med sin fru och dotter. Som motvikt till kontorsarbetet trivs han med att bygga på huset, stenlägga trädgården, och dessemellan att hålla tidens tand stången med gräsklippning, motionsrundor, aerobicspass och en nyfunnen kärlek till en mountainbike. Emellanåt sjunger han i en kör och det händer att han skriver krönikor i företagets nyhetsbrev.

Johan Nilsen

Johan Nilsen
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering, teknikchef
054-770 78 09
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Johan är brandkonsult och har arbetat hos oss sedan 2013. Hans huvudsakliga arbetsuppgifter är brandskyddsprojektering, där analytisk dimensionering utgör en stor del, men Johan jobbar även med sakkunniggranskningar (SAK3) samt internt med tekniksamordning inom BSL. Johan är en av Brandskyddslagets två teknikchefer.

Projekt
Varierande projekt som till exempel bostäder, samlingslokaler, köpcentrum, kontor och vårdlokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vid Lunds Tekniska Högskola och certifierad sakkunnig inom brandskydd, behörighet K, SAK 3.

Privat
Johan bor på Hammarö tillsammans med sambo och barn. Förutom att umgås med familjen ägnar han en stor del av fritiden åt träning av olika slag, helst cykling och längdskidåkning. Resor är också något som ligger Johan varmt om hjärtat.

Klas_Nordentjell

Klas Nordentjell
Risk- och sprinklerkonsult
054- 770 78 13
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Risk- och sprinklerkonsult, mest mot stora och små industriprojekt.

Utbildning/bakgrund
Maskiningenjör Chalmers tekniska högskola. Tidigare jobbat som projektingenjör på COWI, riskingenjör på FM Global och senast ansvarig för Scanias globala affärskontinuitet.

Privat
Stort cykelintresse -titta/cykla/samla. Gillar även andra sporter som längdskidor och löpning. Annars är det familj, renovering och skogsvård som tar mest av tiden. Gillar att resa, god mat och vandra i fjällen.

Martin Olander

Martin Olander
Affärsutveckling, brandingenjör
054-770 78 14
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Martin är senior brandskyddskonsult och affärsutvecklare. Hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering och utveckling av olika arbetsområden. Martin var med och startade kontoret i Karlstad 2001 och var mellan 2009 och 2021 företagets VD.

Projekt
Industrier, köpcentrum, samlingslokaler och idrottsanläggningar.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds tekniska högskola. Började sin karriär som byrådirektör (ja, det hette så) 1992 på Statens Räddningsverk (idag MSB). Har också arbetat inom olika befattningar i räddningstjänsten mellan 1993 och 2001.

Privat
Familj och vänner tar mycket av Martins fritid. Åka runt med husbilen är ett nyfunnet intresse. Även innebandy, där han är tränare i ett lag och ordförande i en förening, upptar en stor del av tiden. Är också teknikintresserad, vilket avspeglar sig i bland annat bilar och musikanläggningar. För att må bra är långa promenader med hunden bra för kroppen och fokuserad pistolskytte bra för knoppen.

Mikael Solebris

Mikael Solebris
Brandskyddskonsult, brandutredare, sjukskriven
054-770 78 05
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Mikael arbetar med brandskyddsprojektering, brandorsaksutredningar, upprättande av brandskyddsdokumentationer och systematiskt brandskyddsarbete.

Projekt
Industrier, vårdanläggningar, skolor och bostäder.

Utbildning/bakgrund
Började 1986 inom kommunal räddningstjänst och tog klivet ut i konsultvärlden 1997.

Privat
Mikael bor vid Klarälvens strand i centrala Karlstad med två kattor. På fritiden försöker han umgås en hel del med sina tre vuxna barn och sitt barnbarn. Han vistas helst vid, under och på vatten där han ägnar sig åt dykning, segling, fiske och på vintern tar han en tur på långfärdsskridskor. Mikael har haft fyra större fotoutställningar och även gett ut fem böcker.

Urban Söderberg

Tim Hedlund
Brandingenjör, Civilingenjör brandteknik
054-770 78 08
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Tim arbetar sedan juni 2020 på Brandskyddslagets kontor i Karlstad. Hans arbetsuppgifter utgörs främst av brandskyddsprojektering i form av förenklad och analytisk dimensionering, men han arbetar även med brandteknisk projektering av bärande konstruktioner.

Projekt
Varierande projekt som till exempel bostäder, samlingslokaler, lager och kontor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i brandteknik vid Luleå tekniska universitet.

Privat
Tim har ett stort idrottsintresse och tycker om träning i alla dess former framförallt cykling och styrketräning. Andra intressen är bergsbestigning, klättring, vandring och fotografering.

Urban Söderberg

Urban Söderberg
Brandingenjör
054-770 78 03
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Urban arbetar bland annat med brandskyddsprojektering, systematiskt brandskyddsarbete, brandskyddsdokumentation, utrymningsstrategier och brandorsaksutredningar. 2001 var han med och startade upp Brandskyddslagets kontor i Karlstad.

Projekt
Främst bostäder, skolor, äldreboenden, kontor och samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör med ett förflutet på räddningstjänsten i Karlstad 1991-2001.

Privat
På sin lediga tid hänger Urban vid en fotbollsplan eller ser en bra match på TV. Det kan helt enkelt inte bli för mycket fotboll. För att koppla av läser han en bra bok och har alltid minst en på gång. Han reser gärna och älskar London.

Birger_Engstrom

Birger Engström
Brandingenjör (timanställd)
054-770 78 07
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Birger är brandkonsult och arbetar i Karlstad och Lidköping. Hans arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering, systematiskt brandskyddsarbete och inventering av befintligt brandskydd.

Projekt
Birger har kunder och objekt inom alla typer av byggnader och verksamheter. Främst finns bostäder, köpcentrum, särskilt boende, asylboende, samlingslokaler, skolor, konsertlokaler samt sjukhus, industrier och kontor. Efter knappt 30 år inom kommunal räddningstjänst på olika ledande befattningar så började Birger på Brandskyddslaget 2006. Erfarenheten från räddningstjänsten gör att han har god insyn i räddningstjänstens utmaningar vid räddningsinsatser.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör med ett förflutet inom kommunal räddningstjänst.

Privat
Eftersom de tre barnen numera är vuxna så ägnas fritiden åt sommarhuset i norra Bohuslän, MC-turer och resor med familjen.

Malmö/Kalmar

Eric Gard

Eric Gard
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
040-655 48 84
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Eric arbetar sedan februari 2019 på Brandskyddslagets kontor i Malmö. Hans arbetsuppgifter utgörs främst av brandskyddsprojektering i form av förenklad och analytisk dimensionering, men han har även specialiserat sig inom släckvattenutredningar. Erics intresseområde rör till stor del utrymning, som han tidigare arbetat med i forskningsprojekt och examensarbete på LTH, men även olika miljöaspekter i brandskydd.

Projekt
Bland annat bostäder, publika lokaler, kontor, industrier och lagerlokaler.

Utbildning/bakgrund

Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering från Lunds Tekniska Högskola.

Privat
Eric är uppväxt i Halland och spenderar gärna sin fritid i naturen eller med musik. När det finns möjlighet åker han gärna skidor och går på konserter. Han kommer aldrig resa till Italien tillräckligt många gånger.

Bild saknas

Hampus Korpinen
Brandingenjör, RUB, SAK 3
040-655 48 81
Skicka e-post

Läs mer
Arbetsuppgifter
Hampus arbetar i huvudsak med brandskyddsprojektering, både förenklat och enligt analytisk dimensionering samt genomföra utförandekontroller och inventeringar av brandskydd. Sedan 2022 är han även certifierad sakkunnig inom brandskydd, SAK 3, behörighet K.

Projekt
Flerbostadshus, LSS-boende, skolor, lagerlokaler, samlingslokaler, kontor, sjukhus.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet och påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). Har tidigare arbetat på Bengt Dahlgren Brand & Risk Ab i Jönköping.

Privat
Håller mig gärna sysselsatt med någon av följande aktivitet: mtb, salsadans, crossfit, skidåkning (utför som på längd), gym, innebandy, volleyboll, dricka te framför en serie i soffan, umgås med familj och vänner, surfa, resa och då kombinera det med någon av tidigare nämnd aktivitet (vanligtvis mtb, salsa och surf).

Lars Magnusson

Lars Magnusson
Brand- och riskhanteringsingenjör
010-17 77 323
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Lars är brand – och riskkonsult med flera års erfarenhet som rådgivande konsult inom brandfarlig vara, klassningsplaner, ATEX, riskanalyser, konsekvensberäkningar, farliga verksamheteter/Seveso och brandskydd. .

Projekt
Lars arbetar främst med industrier, depåer och detaljplaner.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering.

Privat
På sin fritid umgås Lars med familj och vänner samt bollsporter när möjlighet finns. Han bor i en villa i Kalmar.

Maya Stål Söndergaard

Maya Stål Söndergaard
Brandingenjör
040-655 48 82
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Maya arbetar bland annat med riskhantering i planprocessen samt brandskyddsprojektering. Hon kan också bistå företag och organisationer inom området krishantering och krisberedskap. Maya är gruppchef för Malmökontoret.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör från Lunds Tekniska Högskola. Maya har tidigare arbetat många år inom kommunal räddningstjänst med bland annat förebyggande brandskydd. Hon har också varit insatsledare och verksamhetschef.

Privat
Maya älskar att resa med familjen och upptäcka nya platser nära eller långt bort. Hon gillar också att träna med hunden Bella, en mycket aktiv flatcoated retriver som aldrig har alla fyra tassarna i marken samtidigt.

Rebecca_Rostedt

Rebecca Rostedt
Brandingenjör, civilingenjör riskhantering
040-655 48 89
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Brandskyddsprojektering genom förenklad och analytisk dimensionering, riskhantering för LBE. Succesivt ska jag börja arbeta med industribrandskydd och processäkerhet.

Projekt
Skolor, förskolor, bostäder, kontor, industrier och lagerlokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i riskhantering från Lunds Tekniska Högskola. Har jobbat som brandskyddskonsult sedan januari 2019.

Privat
Jag lever det härliga livet i Malmö tillsammans med min sambo. Jag spenderar gärna både tid och pengar på resor samt god mat och dryck. Jag klurar ständigt på hur man kan få plats med så många tomatplantor som möjligt på fönsterbrädorna där hemma. Jag jobbar också på att succesivt bocka av en lång restauranglista. Återhämtning sker i soffan framför en väl vald serie.

Uppsala / Västerås

Bild saknas

Erik Helamb Steen
Brandingenjör
018-418 85 33
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Är brandskyddskonsult sedan 2018 och varit anställd på Brandskyddslaget sedan 2022. Skrev dock examensarbete 2017 under Brandskyddslagets handledning om brandglas i fasad.
Arbetar med brandskyddsprojektering vid såväl ny- som ombyggnationer genom både förenklad- och analytisk dimensionering. Har även kunskaper inom brandgasfyllnadsberäkningar, utrymningssimuleringar och CAD.

Projekt
Varierande projekt såsom bostäder, kontor, skolor, förskolor och samlingslokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör från Lunds Tekniska Högskola (LTH) och certifierad sakkunnig inom brandskydd, behörighet K, SAK 3.

Privat
Tycker om friluftsliv och vandrar gärna i fjällen. Till vardags springer och cyklar jag, både i skogen och på vägen, eller åker längdskidor. Om jag inte tränar fixar jag förmodligen på huset eller trädgården.

Bild saknas

Niclas Komét
Brandingenjör
018-418 85 32
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Brandskyddsprojektering i olika typer av fastigheter vid ny- och ombyggnationer samt inventering av brandskydd i befintliga byggnader. Projekterar gärna analytiskt där det kan ge bättre lösningar.

Projekt
Stor variation på projekt, t.ex. bostäder, industrier, samlingslokaler, kontor, skolor och förskolor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola och certifierad sakkunnig inom brandskydd, behörighet K (SAK 3).

Privat
Bor i hus i närheten av Hammarskog tillsammans med familjen som består av fru, hund och barn. När Niclas får lite egentid brukar han se till att röra på sig. Spenderar gärna tid i naturen och allra helst på cykel.

Per Troedson

Per Troedson
Brandingenjör, civilingenjör brandteknik
018-418 85 34
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Per arbetar bland annat med brandskyddsprojektering vid om- och nybyggnationer, såväl förenklad som analytisk dimensionering, och brandskydd av bärande konstruktioner vid brand. Han har varit en i laget sedan 2017.

Projekt
Skolor, kontor och inventering av befintliga byggnaders brandskydd, främst inom industri.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör och civilingenjör i brandteknik vid Luleå tekniska universitet. Har tidigare arbetat som brandkonsult på WSP Brand & Risk.

Privat
Per har ett stort idrottsintresse och tycker om träning i alla dess former framförallt längdskidor på vintern samt löpning och cykling på sommaren. Andra intressen är att vara ute i naturen och upptäcka nya platser.

Peter Svensson

Peter Svensson
Brandingenjör
018 418 85 31
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Peters erfarenhet och kompetens gör att han kan arbeta både på bredden och djupet. Som gruppchef och tillsammans med sina kollegor kommer Uppsalagänget kunna åta sig alla uppdrag inom brandskyddsområdet. Peter har en bredd inom brandprojektering och fördjupning framförallt inom industrisektorn. Han besitter även fördjupade kunskaper inom tillsyn och SBA området.

Projekt
Då Peter har varit verksam i många år inom olika områden så har han erfarenheter inom alla typer av verksamhetsklasser. Genom sina tidigare arbetsgivare så har han varit drivande inom brandprojektering och uppbyggnad av SBA inom industrin.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid LTH och räddningstjänstutbildning i Revinge. Har även högskolepoäng inom Risk Management samt risker inom samhällsplanering. Peter började sin karriär med att arbeta inom kommunal räddningstjänst i många år med både blåljusverksamhet och myndighetsutövning. Intresset för utbildning och konferens kom i samband med anställningen hos Brandskyddsföreningen Sverige. Peter har en innehållsrik verktygslåda inom industribrandskydd där han dels jobbat med tillsyn men framför allt med strategiskt och operativt brandskydd inom ABB Sverige.

Privat
Familj med fru, barn, hund, katt, villa och trädgård tar mycket tid. Gillar både trevliga middagar med vänner eller inom familjen. Har ett gediget fotbollsintresse och varit ungdomstränare i många år. Är lokalpatriotisk Västeråsare och följer många idrotter. På senare tid har motionen mestadels varit Padel och promenader med hunden. Andra intressen är fiske, skidåkning både utför och på längden.

Örebro

Alisa Ilijasevic

Alisa Ilijasevic
SBSC-behörig ingenjör vattensprinkler
019-764 93 63
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Alisa är sprinklerkonsult och gruppchef för en av sprinklergrupperna. Hennes arbetsuppgifter består av projektering av sprinklerskydd och hon arbetar framför allt med utredningar och objekt med särskilda risker. Hon är även SBSC-behörig ingenjör inom vattensprinkler.

Projekt
Alisa arbetar främst med spinklerskydd för särskilda risker, till exempel tunnlar, industrier och infrastrukturprojekt men också höga hus och köpcentrum.

Utbildning/bakgrund
VVS-ingenjör

Privat
På sin fritid umgås Alisa oftast med familj och vänner. Mest av allt tycker hon om att resa och åker tar varje tillfälle hon får att göra det. Favoritresmålet är Balkanområdet där hon gärna ägnar sig åt aktiviteter som simning, forsränning och öhoppande.

Christian Gustavsson

Christian Gustavsson
Brandingenjör
019-764 93 67
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Christians arbetsuppgifter består bland annat av brandskyddsprojektering och brandskyddsdokumentation. Han har varit en del av laget sedan mars 2017.

Projekt
Christian arbetar främst med brandskydd i bostäder, kontor, lager och industrier, men han har också erfarenhet av andra typer av projekt som exempelvis skolor och förskolor.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet.

Privat
Christian är en mångsidig person med ett brett intresse för olika aktiviteter. Förutom löpning på både skogsvägar och asfalt runtom i Jönköping, så är han också en teaterentusiast. När han tar en vilodag från träningen kan man hitta honom fördjupad i en gammal film eller i umgänge med vänner, kanske på Vätterstranden om vädret tillåter.

Denis Gluhac

Denis Gluhac
Sprinklerkonsult
019-764 93 68
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Denis projekterar vattensprinkler, i både 2D- och 3D-miljö.

Projekt
Arbetar med alla typer av uppdrag, men främst skolor, köpcentrum, sjukhus, tågdepåer och tunnlar.

Utbildning/bakgrund
Maskiningenjör, maskinteknik.

Privat
På fritiden umgås Denis med sin sambo och sina barn.

Emelie Gunnarsson

Emelie Gunnarsson
Brandingenjör
019-764 93 69
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Emelie arbetar med brandskyddsprojektering i om- och nybyggnadsprojekt. Hon var Örebrokontorets första sommarpraktikant och blev ordinarie i laget i april 2018.

Projekt
Bostäder, skolor, lager, kontor och publika lokaler.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet.

Privat
På fritiden hittar du förmodligen Emelie i stallet med sina hästar. Träning och resor kommer på plats två och tre när hon rankar sina favoritsysselsättningar på fritiden.

Emma Wickström

Emma Utter (f.d. Wickström)
Brandingenjör
019-764 93 64
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Emma är brandingenjör och arbetar bland annat med brandskyddsprojektering, upprättande av brandskyddsbeskrivningar samt brandskyddsritningar, inventering av befintliga byggnaders brandskydd och analytisk dimensionering. Hon arbetar till viss del även med bränders påverkan på träkonstruktioner.

Projekt
Alltifrån bostäder, samlingslokaler och skolor till industrier.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet.

Privat
På fritiden är det en tur i skogen på mountainbike som gäller. Ju mer tekniskt, desto roligare.

Bild saknas

Eva-Sara Celander
Brandingenjör
019-764 93 65
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Eva-Sara är civilingenjör och arbetar med brandskyddsprojektering. Hon har arbetar på Brandskydds laget sedan februari 2021.

Projekt
Information kommer inom kort.

Utbildning/bakgrund
Civilingenjör i Samhällsbyggnad vid Mälardalens Högskola.

Privat
Efter att ha bott och jobbat flera år i Västerås har Eva-Sara flyttat ”hemåt” och bor strax utanför Nora tillsammans med man och barn.

Göran Cesar

Göran Cesar
Brandskyddskonsult
019-764 93 61
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Göran arbetar med allmän projektering där arbetsuppgifterna omfattar alltifrån rådgivning i tidiga skeden till utförandekontroller i slutskedet. Han är en del av laget sedan 2008.

Projekt
Alltifrån småhus till sjukhus.

Utbildning/bakgrund
Göran är i grunden byggingenjör och har arbetet som byggentreprenör, fastighetsförvaltare och byggkonsult.

Privat
Utanför kontoret är Göran en hängiven hobbysnickare och spelar även tennis.

Kristoffer Erixon

Kristoffer Rindhoff (fd Erixon)
Brandingenjör
019-764 93 62
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Kristoffer är brandskyddskonsult och gruppchef. Han arbetar med brandskyddsprojektering i olika typer av objekt i samband med ny- och ombyggnationer samt inventering av befintliga fastigheters brandskydd. Han jobbar gärna med analytisk dimensionering.

Projekt
Jobbar med alla typer av uppdrag. Främst samlingslokaler, idrottsanläggningar, kontor och sjukhus.

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet och certifierad sakkunnig inom brandskydd, behörighet K, SAK 3.

Privat
På fritiden snickrar Kristoffer gärna på sitt hus. Han älskar också idrott av alla sorter, men syns numera mest på golfbanan.

Kristoffer Erixon

Linus Lundin
Brandingenjör
019-764 93 66
Skicka e-post

Läs mer

Arbetsuppgifter
Linus arbetar bland annat med brandskyddsprojektering, brandskyddsbeskrivningar, brandskyddsritningar, analytisk dimensionering och bränders påverkan på bärande konstruktioner

Projekt
Kontor, lagar, samlingslokaler, bostäder

Utbildning/bakgrund
Brandingenjör vid Luleå tekniska universitet.

Privat
När Linus inte jobbar så umgås han med familj och vänner. Han spenderar gärna tid på att träna eller att vara ute i naturen.

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete

Missa inte nästa nummer!

Missa inte nästa nummer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få full koll på vad som händer hos oss och inom brandskyddsområdet. Det kommer ut fyra gånger per år.

Tack för din anmälan. Nu behöver du bara gå till din inkorg för att bekräfta prenumerationen.

Share This