Socialt engagemang

Vi på Brandskyddslaget bryr oss om varandra och om andra. Det är grunden till att många av oss jobbar med just det vi gör. Tillsammans vill vi även göra något för dem som inte är lika lyckligt lottade som vi. Göra en insats och ta vårt ansvar som samhällsmedborgare.

Socialt engagemang
Vårt arbete med CSR (Corporate Social Responsibility) började med att vi ville ge våra medarbetare en julklapp som betydde något på riktigt. Så den julen skänkte vi pengarna till välgörande ändamål. Sedan dess har vi hjälpt till där vi kan och vi fokuserar på att stödja projekt där vår sponsring kan få social, ekonomisk och miljömässig betydelse. Ofta är det våra engagerade medarbetare som kommer med förslag på projekt.

Under de senaste åren har vi gett stöd till bland annat:

  • Mvindeni Primary School i Kenya (läs mer nedan)
  • Musikhjälpen
  • Cancerfonden
  • Barncancerfonden
  • Rädda barnen
  • Röda korset
  • Frälsningsarméns sommarkolloverksamhet i Stockholm
  • Team Rynkeby (där några av oss också deltog)

Att kunna vara med och hjälpa till där det verkligen behövs gör oss extra stolta över att tillsammans arbeta på Brandskyddslaget.

Mvindeni Primary School i Kenya

Med tanke på att vi på Brandskyddslaget strävar efter att vara ett kunskapsföretag så ligger detta skolprojekt oss varmt om hjärtat. Mvindeni Primary School är belägen 3 mil söder om Mombasa i Kenya. Redan 2010 finansierade vi ett nytt skolhus och under åren har vi fortsatt att bidra till utvecklingen av skolområdet, bland annat ytterligare ett skolhus, en sömnadsverkstad och en förskolebyggnad. Pengarna vi donerar går direkt till lokala entreprenörer utan mellanhänder.

Skolan har nu tre utbildningsnivåer, Secondary School (med alla fyra årskurserna), Primary School samt förskoleklasser. I skolan går idag drygt 1700 elever, att jämföra med 1113 elever på hösten 2014. Elevantalet är jämnt fördelat mellan pojkar och flickor.

Kvaliteten på de nya skolhusen är betydligt högre än för övriga skolor i regionen och studieresultaten ligger också i toppskiktet. 2015 blev skolan återigen bästa skola i östra Kenya. I november samma år nådde de också ett rekord, 30 elever i klass 8 uppnådde så höga betyg att de fick stipendium av regeringen innebärande gratis utbildning under hela Secondary School.

De bra förutsättningarna innebär att duktiga lärare söker sig till skolan och många föräldrar vill ha sina barn där.

Här kan du läsa mer om skolan och vårt engagemang: https://brandskyddslaget.se/aktuellt/socialt-engagemang/

Filer
Artikel om Mvindeni Primary School – Dagens Industri 140312
Artikel om Mvindeni Primary School

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete

Missa inte nästa nummer!

Missa inte nästa nummer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få full koll på vad som händer hos oss och inom brandskyddsområdet. Det kommer ut fyra gånger per år.

Tack för din anmälan. Nu behöver du bara gå till din inkorg för att bekräfta prenumerationen.

Share This