BSL Student

BSL Student är ett program som erbjuder dig som student att prova på och utvecklas i rollen som brand- och riskkonsult. Dessutom får du möjlighet att lära känna oss som företag och vi en unik möjlighet att lära känna dig. För flera av våra medarbetare har detta varit startskottet på deras karriärer på Brandskyddslaget.

Socialt engagemang

Programmet inleds med en uppstart där alla deltagare bjuds in till en gemensam introduktion av programmet och företaget. Du kommer då även att träffa din mentor och andra personer som du kommer att få möjlighet att möta inom programmet.

Under sommaren genomförs en cirka 10 veckor lång praktik på något av våra kontor. Under praktiken får du tillsammans med erfarna kollegor prova på rollen som brand- och riskkonsult i olika uppdrag. Under denna tid erbjuds du även möjligheten att delta i interna utvecklingsprojekt (s.k. sommarprojekt) där vi arbetar med företagets kompetensutveckling. Denna del avslutas med att du tillsammans med de andra deltagarna får möjlighet att presentera era sommarprojekt.

Efter praktiken vill vi att du ska fortsätta din utveckling inom brand- och riskområdet och vara en del av oss under din studietid. Du kommer därför att ha en kontinuerlig kontakt med din mentor under hela programmet för stöd och vägledning gällande din utveckling och karriär. För att du ska kunna fortsätta din utveckling erbjuds du att delta i vårt interna utbildningsprogram BRAIN Academy. Deltagande erbjuds både fysiskt på plats där kursen hålls och via Teams där möjlighet finns. Utöver detta bjuds du även in till våra externa föreläsningar och andra företagsevent. I rådande situation med en pågående pandemi följer vi utvecklingen och anpassar program och aktiviteter i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi på Brandskyddslaget är stolta över alla som utgör en del av oss. Vi ser därför fram emot om du tillsammans med oss vill delta vid arbetsmarknadsdagar och företagsevent på ditt universitetsområde.
Under studietiden finns även möjlighet till fortsatt arbete på något av våra kontor eller att tillsammans med oss skriva ditt examensarbete.

Mer information och ansökan

För närvarande söker vi BSL Student 2021 till våra kontor i Stockholm, Malmö, Karlstad, Falun och Örebro.

Vi söker dig som:

 • Till sommaren 2020 studerat minst 2 år på brandingenjörsprogrammet eller liknande studier.
 • Är nyfiken på att arbeta med brandskydd och riskhantering.
 • Har en vilja och ett engagemang att utveckla såväl dig själv som Brandskyddslaget.

Ansök via formuläret nedan.
Ni väljer vilket kontor ni i första hand önskar att söka till genom att välja en stad i listan som ligger i formuläret. Om du önskar att söka till flera av våra kontor, ange gärna vilka du är intresserad av under ”Meddelande” i formuläret.

Ansökan kommer att vara öppen fram t o m 31 oktober. Rekrytering sker löpande.

Har du frågor kring BSL Student kontaktar du Johan Andersson eller Eric Gard, två av våra konsulter som ansvarar för programmet. Deras kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Ansök här

  Kontaktpersoner

  Missa inte nästa nummer!

  Missa inte nästa nummer!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få full koll på vad som händer hos oss och inom brandskyddsområdet. Det kommer ut fyra gånger per år.

  Tack för din anmälan. Nu behöver du bara gå till din inkorg för att bekräfta prenumerationen.

  Share This