BSL Student 2022 har startat. BSL Student är ett program som erbjuder brandingenjörsstudenter att prova på och utvecklas i rollen som brand- och riskkonsult.

Nu har de ca 10 veckor långa praktikprogrammet börjat för sju härliga studenter. Vi startade igång praktiken med en vecka på Stockholmskontoret där de gemensamt fick en introduktion av programmet. Vi passade också på att lära känna varandra genom att bland annat spela padel och äta middag på Stockholm Sea Padel och ha en fantastisk after work på huvudkontoret med många karaokeebidrag från både studenter och andra medarbetare.

I år kommer vi ha studenter på våra kontor i Malmö, Karlstad, Örebro, Falun och Stockholm.
Joakim, Johan, Elvira, Santiago, Olle, Nelly och William – Varmt välkomna till en sommar med oss på Brandskyddslaget.

Här hittar du mer information om programmet.

 

Lär känna våra studenter:

Santiago Nordlund Gendra – StockholmSantiago Nordlund Gendra

Hej Santiago! Välkommen till Brandskyddslaget. Vilket universitet studerar du vid?
Luleå Tekniska Universitet.
Varför valde du att söka till BSL Student?
Bra intryck av företaget, familjärt och dessutom har jag varit och hälsat på BSL i Stockholm 2019 där jag blev bra bemött av kollegorna.
Vad kul att höra! Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Mina förväntningar är att jag ska lära mig så mycket som möjligt om denna bransch. Ska försöka vara med i olika projekt där jag kan utvecklas och lära mig nya saker.
Några andra roliga planer för sommaren?
Ska till Spanien i sommar när kontoret är stängt med min familj, planen är dessutom att ha en liten ”hemester” med min sambo då vår sommar tillsammans blir hemma i Stockholm!
Det låter underbart! Vad brukar du hitta på, på fritiden?
Helst så gillar jag att spela basket eller padel på fritiden! Det blir några gånger varje vecka där jag utövar båda sporterna!

 

Elvira Trolltoft – StockholmElvira Trolltoft

Elvira! Kul att du sökte till BSL Student! Vilket universitet studerar du vid?
Lund.
Var det något speciellt som fick dig att söka till BSL Student?
BSL hade företagspresentation i Lund i början av höstterminen. Där fick jag ett väldigt gott intryckt av företaget och framför allt företagskulturen. Det öppna klimatet och att BSL är ett innovativt företag med hög kompetens lockade mig mycket.
Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Jag hoppas på att få en inblick i brand- och riskkonsultyrket med allt vad det innebär men också lära känna företaget. Jag kommer fokusera lite extra på att försöka testa på lite riskjobb eftersom jag inte gjort det tidigare.
Har du några andra roliga planer för sommaren?
Det kommer bli en riktig konsertsommar. Jag ska på flera konserter och både Way Out West och Lollapalooza, det ska bli riktigt kul. I övrigt har jag en helt ny stad att lära känna eftersom jag är uppvuxen utanför Göteborg. så mina kompisar här i Stockholm hoppas jag drar med mig på roliga saker.
Det låter skoj! När du inte är på konserter, vad gör du då helst på fritiden?
Helst av allt åker jag skidor men det går sådär i Lund så där får jag nöja mig med att träna och äta god mat.

Nelly Rosendahl – FalunNelly

Hej Nelly! Vad roligt att du vill praktisera hos oss! Vilket universitet studerar du vid?
Jag studerar på Luleå tekniska universitet.
Varför valde du att söka till BSL Student?
Jag valde att söka eftersom jag tyckte att det verkade intressant att arbeta som konsult och ville få en bättre inblick i hur det gick till.
Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Mina förväntningar på sommaren är att jag ska få en bättre inblick i att arbeta som konsult och hur man arbetar med brandskydd.
Vad gör du helst på fritiden?
På fritiden umgås jag helst med vänner och läser en bra bok.
Det låter väldigt härligt!

Joakim Åberg – MalmöJoakim Åberg

Halloj Joakim! Vilket universitet studerar du vid?
Jag studerar för närvarande riskhantering vid LTH, men har sedan tidigare avklarat tre år på brandingenjörsprogrammet, också vid LTH. Under/efter sommaren påbörjar jag min sista termin och kommer därmed att skriva mitt examensarbete. Vid årsskiftet 22/23 planerar jag att vara färdig och äntligen börja jobba!
Varför valde du att söka till BSL Student?

Jag har varit nyfiken på BSL under en längre tid, framför allt på grund av den breda kompetensen inom både brand och risk. BSL som företag uppfattas även som utvecklande och drivande i nya projekt – något som tilltalade mig lite extra!
Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?

Mina förväntningar inför sommaren handlar mestadels om att fortsätta utvecklas som brandkonsult samt att få testa på hur det är att jobba med riskrelaterade frågor.
Förutom BSL Student, vad gör du i sommar?
Semestern kommer vara fullspäckad med resor i år. Först ut är en tågluff genom Europa, där bland annat Florens, Rom, Wien, Budapest (där vi ska kolla Formel 1 Race) och Hamburg kommer ingå som stopp på vägen. I slutet av augusti blir det en veckas vandring i Sveriges norra delar, närmare bestämt Kungsleden och etappen mellan Saltoluokta – Kvikkjokk.
Oj, det var inte dåligt! När det inte är semestertider och fullspäckat reseschema, vad gör du då helst på fritiden?

På fritiden tycker jag om att träna, laga mat och umgås med vänner. Är det däremot söndag så hittar ni mig mest troligt framför ett Formel1 race vid Tv:n!

William Toivanen – ÖrebroWilliam

Hejsan William! Härligt att ha med dig på tåget denna sommaren. Vilket universitet studerar du vid?
Jag avslutade precis mitt tredje på vid Luleå tekniska universitet.
Varför valde du att söka till BSL Student?
Jag valda att söka till BSL för att jag ville prova på konsultyrket och fick en bra bild av företaget under deras företagskväll uppe i Luleå. Sen ett plus i kanten att de är det enda konsultföretaget där jag bor!
Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Mina förväntningar är att den ska vara lärorik och givande. Nyttigt att få prova på sina kunskaper i ”verkligheten”.
Förutom BSL Student, vad gör du i sommar?
Träffa och umgås med alla vänner här hemifrån man inte ser under studierna och en eventuell roadtrip söder ut.
Oj, det var inte dåligt! När det inte är semestertider och fullspäckat reseschema, vad gör du då helst på fritiden?
På min fritid gillar jag att hålla mig aktivt med diverse aktiviteter, just nu discgolf och padel i fouks. Annars umgås med vänner eller kolla F1.

Olle Tuneld – KarlstadOlle

Halli Hallå Olle! Välkommen till Brandskyddslaget. Vilket universitet studerar du vid?
Jag studerar på Luleå tekniska universitet (LTU).
Varför valde du att söka till BSL Student?
Jag valde att söka då BSL har varit och presenterat sig på BRINNs (programföreningen för brand på LTU) arbetsmarknadskvällar och för att jag har hört goda rekommendationer från tidigare BSL-studenter och kursare om att BSL är ett bra företag. Även då jag fick nys om att det finns arbeten inom sprinkler som är ett stort intresse inom arbetet.
Det värmer våra BSL-hjärtan. Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Då det är första gången jag testar på konsultsektorn förväntar jag mig att få en inblick i hur arbetet förs dagligen för just brandkonsulter. Jag vill även kunna snappa upp matnyttiga saker som utvecklar mig som brandingenjör. Sen så hoppas jag på att under sommaren kunna hitta något intressant som jag sen kan utveckla till ett ex-arbete.
Vad spännande, det ser vi fram emot följa. Vad gör du då helst på fritiden?
Är en kille med många intressen men just nu skulle jag säga att disc-golf är det största. Så fritiden ska spenderas till att försöka sätta mitt första Ace (hole-in-one).

Johan Wallentheim – StockholmJohan Wallentheim

Hej Johan! Välkommen tillbaka till oss för ytterligare en sommar på BSL Student. Vilket universitet studerar du vid?
Lunds universitet
Varför valde du att söka till BSL Student igen?
Jag var här och jobbade förra sommaren och trivdes väldigt bra så det kändes självklart att komma tillbaka hit i år igen.
Vad är dina förväntningar av sommaren på BSL?
Det ska bli väldigt roligt att träffa de som satt hemma och jobbade förra sommaren! Annars så är förhoppningen att man blir inkluderad i spännande projekt och får åka ut på en del platsbesök och kika lite.
Några andra roliga planer för sommaren?
Har en del inplanerade saker som inte har blivit av de senaste somrarna som blir av nu efter corona, till exempel resor och festivaler. Så det blir att ta i kapp allt det roliga man har missat.
Härligt, då blir det många roligheter i sommar! Vad gör du helst på fritiden?
Alla sporter som inkluderar en boll av något slag. Annars är det trevligt att bara hänga runt och träffa mycket människor.

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete