Emma Norbäck var en av sommarens BSL-studenter. Här berättar hon om sin tid på Brandskyddslaget.

Vad fick dig att söka till Brandskyddslaget?
Efter att Brandskyddslaget kom upp och höll föredrag i Luleå vart jag direkt intresserad av att söka till BSL student. Jag tyckte att det verkade som ett genuint och familjärt företag som jag tänkte att jag verkligen skulle trivas på. Det kändes också som ett företag med mycket kompetens där jag skulle kunna lära mig mycket, upplägget av BSL student kändes också väldigt bra. Allt ovan visade sig också lyckligtvis stämma!

Berätta om något du lärt dig eller utvecklats inom.
Då jag tidigare under studieperioden spenderat mina somrar på olika räddningstjänster, så har jag givetvis lärt mig hur en konsults arbetsdag kan se ut och hur de jobbar. Jag har fått mer kunskap i BBR och hur man skriver brandskyddsbeskrivningar, jag har dessutom fått vara med på platsbesök och fått se hur det går till. Jag har verkligen samlat på mig massor av kunskap inför framtida arbete!

Vad har varit den största utmaningen?
Den största utmaningen för mig har varit sommarprojektet, då jag bland annat fått ett projekt som innefattar FDS-beräkningar som jag inte alls har mycket kunskap om. Men det bra som kommer ut från det är att jag nu har mer kunskap kring det!

Berätta om ett roligt minne!
Ett roligt minne jag har från sommaren här på BSL är sommaravslutningen, det var verkligen kul att få träffa några kollegor.

Tack Emma! Är du också intresserad av att bli BSL-student? Läs mer här.

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete