Under de senaste veckorna har vi haft förmånen att välkomna två entusiastiska studentgrupper till vårt huvudkontor här i Stockholm. Studenterna har varit i Stockholm för att hälsa på olika företag i branschen och få en inblick i livet som brandkonsult.

Varje år kommer studenter från Lunds Tekniska Högskola (LTH) och nu även från Luleås Tekniska Universitet (LTU) och hälsar på vårt huvudkontor i Stockholm. Det har varit en givande upplevelse där vi delat med oss av vår kunskap och erfarenhet för att berika studenternas insikt i livet som brandkonsult och den härliga arbetsmiljön på Brandskyddslaget.

Vad gör en brandkonsult om dagarna?

Under besöken genomförde vi spännande platsbesök för att ge studenterna förstahandsupplevelser av de olika aspekterna av vårt arbete. Genom att visa dem olika projekt och hur vi hanterar utmaningar i verkligheten fick de en inblick i den praktiska sidan av brandkonsultyrket.
Med gänget från LTU åkte vi till Slussen för att kolla på den omfattande ombyggnationen som vi arbetat med mycket. Efter att vi berättat lite om projektet, tog vi en tur i Katarinahissen som äntligen öppnat igen efter att ha varit stängd i 13 år. Där snackar vi hisstur med fin utsikt! Vi passade även på att få lite ny energi högst uppe i Gondolen med utsikt över vår vackra huvudstad.
Med studenterna från LTH tog vi tåget till Bredäng och hälsade på i fantastiska Värmeverket som med mycket återbruk stor kreativitet skapat en häftig kreativ hub utav en gammal industrilokal – Ett värmeverk.

Lära känna varandra

Måltiderna ihop var inte bara tillfällen att stilla hungern utan också möjligheter för informella samtal. Det gav studenterna chansen att lära känna några av oss på Brandskyddslaget och ställa frågor om hur det är att arbeta hos oss samt våra dagliga utmaningar och framgångar. Vi tror starkt på att dela våra egna erfarenheter för att vägleda och inspirera nästa generation av brandkonsulter. Självklart var det även ett perfekt tillfälle för oss att lära känna studenterna.

För att göra besöket minnesvärt och roligt gjorde vi även olika aktiviteter tillsammans. Genom att skapa en avslappnad och inkluderande atmosfär utanför arbetsmiljön strävade vi efter att främja teamkänsla och öppenhet. Vi är övertygade om att detta inte bara stärker banden mellan oss och studenterna utan också ger dem en känsla av den positiva och dynamiska kulturen som präglar Brandskyddslaget.

Vi ser verkligen fram emot att fortsätta vår relation med studenterna och erbjuda möjligheter för framtida samarbeten och praktikplatser. Genom att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter hoppas vi ha inspirerat dem i brandkonsultyrket och att överväga Värmeverket som en framtida arbetsplats. Vi är stolta över att vara en del av deras professionella utveckling och ser fram emot att se dem blomstra inom branschen.

 

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete