Brandskyddslaget är glada över att vara en del av det spännande projektet där Coop Värmlands gamla bageri på Tullholmen blir en ny kulturscen för Wermland Opera.

Projektet är en del av en större vision för att förnya och vitalisera Karlstads kulturliv, samt att skapa en mer levande och attraktiv stadsmiljö. Att omvandla den ca 5000 kvm stora bagerilokalen till Wermland Operas nya hemvist, innebär inte bara en förnyelse av en historisk byggnad, utan också en möjlighet att skapa en central mötesplats för kultur och underhållning.
I byggnaden kommer kulturscenen inte husera ensam. Wermland Operans hela produktion och administration ska inrymmas i lokalen. Så utöver kulturscenen kommer det finnas närmare 100 arbetsplatser, en restaurang, en takbar och en blackbox.

Brandskyddslaget är stolta över att vara en del av detta projekt, som inte bara förnyar en historisk byggnad, utan också bidrar till att stärka och berika kulturlivet i Karlstad. Vår expertis inom brandskydd kommer säkerställa att den nya byggnaden blir en trygg plats för både artister och publik. Det finns stora utmaningar eftersom ombyggnad sker i en kulturmärkt byggnad. Analytisk dimensionering har tillämpats för att hitta de bästa lösningarna för detta projekt. Byggnaden förses med vattensprinkler och hissar kommer att användas som ett alternativ till utrymningsplatser. Vi brandprojekterar även i BIM, vilket är en viktig del i hållbar utveckling.

Vi ser fram emot att på nära håll se byggnaden ta form och vara en plats för kulturella upplevelser för många år framöver. Brandskyddslagets kontor i Karlstad ligger bara ett stenkast bort från den nya kulturscenen, vilket gör det extra kul att jobba i projektet.

Projektet väntas vara klart i mitten av 2025. Entreprenör är Consto och fastighetsägare är Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest.

Kontaktperson

Andreas Lindgren
054-770 78 06
Skicka e-post

 

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete