I Kiruna och Gällivare pågår stora samhällsomvandlingar när både Kiruna centrum och Malmberget flyttar för att göra plats för fortsatt gruvdrift. Vi får vara med på resan och för tillfället är ett kulturhus och ett multiaktivitetshus våra mest nordliga uppdrag.

Projekt norr om polcirkeln är inte de mest frekvent förekommande för oss, men de senaste åren har vi arbetat med både Kunskapshuset och den nya is- och evenemangsarenan i Gällivare samt Raketskolan i Kiruna.
Nu får vi återigen vara med när två nya mötesplatser växer fram. I Kiruna är vi med från projekteringen till byggnationen av det nya Kulturhuset. Byggnaden har ritats av Tirsén och Aili arkitekter och kommer byggas av Peab.

Multievenemangshuset i Gällivare blir en spektakulär byggnad, ritad av den världskände arkitekten Michel Green. Gällivares nya mötesplats ska bland annat inrymma en simhall med äventyrsbad, bio, bibliotek samt ha arenor för idrott och musik.

Är du intresserad att veta mer om projekten går du in på Kiruna kommuns hemsida respektive tittar på filmen som lite kort presenterar det nya multievenemangshuset i Gällivare.

Kontakt

Staffan Bengtson
08-588 188 53
Skicka e-post

Markus Sandvik
063-660 09 41
Skicka e-post

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete