Hampus Korpinen, som kommer från Mullsjö utanför Jönköping, har nyligen anslutit sig till Brandskyddslaget i Malmö. Hans första veckor på företaget är avklarade och vi pratar med Hampus för att lära känna honom lite bättre. Vi börjar med att fråga hur hans första tid på Brandskyddslaget varit.

”Jag har blivit varmt mottagen av gänget i Malmö, så det är med en bra känsla jag börjar mina första dagar,” delar Hampus när han reflekterar över sin ankomst.
Innan Hampus började på Brandskyddslaget genomgick han en räddningsledarutbildning som han avslutade i december 2023. Hans erfarenhet inkluderar även en tidigare anställning på Bengt Dahlgren Brand & Risk AB i Jönköping sedan 2016.

Hampus har i huvudsak arbetat med byggnadstekniskt brandskydd, detta har omfattat; uppdragsledning av stora som små projekt, brandprojektering, analytisk dimensionering, utförandekontroller av brandskyddet, inventering av befintligt brandskydd för att bedöma brandskyddsnivån och lämna förslag på åtgärder vid behov.
Framförallt har Hampus arbetat med flerbostadshus, skolor, LSS-boenden, lagerlokaler och samlingslokaler, men har arbetat med de flesta byggnadstyper och verksamheter däribland sjukhus, trampolinparker, biografer, fotbollsarenor, trähus i trädtoppar, häststall, ladugårdar, sågverk och mycket mer.

”Jag tycker BSL arbetar med en bra filosofi om att försöka göra brandskyddet i Sverige bättre för alla och inte bara i de enskilda projekt som man arbetar i. Det är en filosofi jag kan stå bakom”, förklarar Hampus när vi frågar varför han valde att söka sig till Brandskyddslaget.

Hampus är en kille med många strängar på sin lyra. På fritiden trivs han lika bra med aktiviteter som mountainbike, salsadans, crossfit, skidåkning och surfing (förutsatt soligt väder) som att njuta av en avkopplande tekväll i soffan.

Hampus strävar inte bara efter att upprätthålla standarder utan också vill driva förändring och förbättring inom sitt område. Med hans erfarenhet och engagemang tror vi att han blir ett fantastisk tillskott på Brandskyddslaget. Varmt välkommen Hampus!

 

Är du också nyfiken på hur det är att jobba på Brandskyddslaget? Mer information om detta hittar du HÄR.

 

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete