Varje år anordnar Womengineer en dag som heter IGE Day. Dagen går ut på att företag inom ingenjörsbranschen får möjlighet att bjuda in tjejer och ickebinära mellan 13-19 år till sitt företag för att visa hur en dag på jobbet kan se ut. Syftet med dagen är att få fler tjejer och ickebinära intresserade av teknik och välja ingenjörsutbildningar och gärna inom områdena brand, risk eller sprinkler.

När vi först hörde att organisationen Womengineer har organiserat en dag som går ut på att unga tjejer och ickebinära får chansen att prova på att vara ingenjör för en dag, kunde vi inte annat än att tacka ja till medverkan. På grund av pandemin var det många företag som ställde sig frågan om man skulle ställa in dagen, men vi valde att säkerhetsanpassa eventet och genomföra det ändå. Totalt kom åtta tjejer till vårt kontor i Stockholm. Både vi och studenterna var mycket nöjda med dagen.
Under besöket fick studenterna rita utrymningsplaner i CAD, lära sig vad en brandingenjör kan jobba med hos oss, lära sig om vad sprinkleravdelningen gör samt veta mer om hur man kan vara med och utveckla branschen genom forskning. Självklart fick de även lära sig att använda en brandsläckare på rätt sätt, vilket var en väldigt uppskattad övning! Vi avslutade dagen med en lunch ihop då vi fick lära känna varandra lite bättre.

IGE Day

Studenterna var engagerade och nyfikna och vi är övertygade om att några av tjejerna fått upp ögonen för branschen vilket gör oss väldigt glada.

Tack vare detta lyckade event har vi redan anmält oss till IGE Day 2021. Vi ser fram emot att träffa nya nyfikna studenter som vi kan introducera ingenjörsyrket och Brandskyddslaget till i mars.

Vet du en tjej eller ickebinär i åldern 13-19 år som skulle vara intresserad av att lära sig mer om Brandskyddslaget och ett arbetsliv som ingenjör?

Tveka inte att hänvisa dem till womengineer.org/igeday för anmälan.

 

Kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar!

Kontakt

Rosie Kvål
08-588 188 84
Skicka e-post

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete