Som om vår nyanställning Lisa Spennare inte var nog, så får vi nu ännu ett tillskott till Brandskyddslaget i Stockholm. Vi är så glada över att berätta att vår tidigare BSL Student Santiago Nordlund Gendra har börjat jobba hos oss.

Hej Santiago! Du gjorde praktik hos oss på vårt studentprogram ”BSL student” sommaren 2022, vad fick dig att sedan ta steget att börja jobba hos oss efter studierna?
Det var ett enkelt beslut från min sida, jag började fundera på vilken arbetsplats jag skulle starta min karriär på och vilka egenskaper jag önskar att min arbetsgivare har som är viktiga för mig. Hög kompetens i många områden, möjlighet till personlig utveckling, möjlighet till utbildningar och ett bra lagarbete är för mig de viktigaste egenskaperna en arbetsgivare ska ha för att jag ska trivas. BSL prickade in alla dessa egenskaper och tack vare de fina kollegorna är BSL rätt val för mig.

Har du gjort något i livet som du aldrig trodde att du skulle göra?
Det häftigaste jag gjort, som jag inte trodde att jag skulle göra, var att segla med HMS Gladan från Las Palmas i Spanien till Öckerö i Bohuslän.
Jag tillsammans med 19 andra oerfarna 17-åringar, tre i besättningen och tre kaptener fick till slut hem båten efter fyra veckor. Vi började resan med omkring 35 grader och livet var underbart tills att brandlarmet gick mitt i Biscayabukten efter att inte ha sett land eller fartyg på 7 dagar. Som tur var, var det bara fel på brandvarnarna och resan kunde fortsätta mot målet!
Otroligt lärorik resa där jag utvecklades som person och samtidigt fick en fin resa genom Europa.
 

Det är så kul att ha med dig i gänget, som du redan funnit din plats i. Välkommen Santiago!
 

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete