Ett tydligt tecken på att sommaren är på väg att ta slut är när våra sommarpraktikanter åker tillbaka till sina studieorter och fortsätter sin utbildning. Det är extra roligt att ge möjligheten till studenter att prova på arbetslivet när de är så härliga som gänget vi hade i år. Årets kvartett, som har tillbringat sommaren på kontoren i Falun, Karlstad respektive Stockholm, har verkligen levererat! De har skickat en hälsning, vilken också ger en liten inblick i hur en sommarpraktik på Brandskyddslaget kan vara.

Vi, Anna, Tim, Jakob och Oskar, vill tacka för en trevlig och händelserik sommar. Under vår tid på företaget har vi lärt oss otroligt mycket men framförallt träffat många härliga personer.

På årets sommarlov har vi fått testa konsultlivet på flera olika plan där vi bland annat varit med och arbetat med brandskyddsbeskrivningar, brandskyddsskisser, gjort eldprovningar samt varit med på allehanda platsbesök och möten. Vi har även arbetat med interna sommarprojekt som var lärorika och givande, speciellt då vi själva helt styrde arbetsgången för projekten.

Vi tar med oss mycket erfarenheter och kunskaper från arbetet när vi åker tillbaka till Lund och Luleå igen, men det största intrycket står ändå personerna på kontoren för. Alla vi träffade var från första dagen väldigt välkomnande och hjälpsamma, vilket gjorde att man snabbt kände sig som en i gänget. Vi vill även sända ett extra tack till våra eminenta mentorer samt kollegorna vid fikabordet i Stockholm för lektionerna i hur man löser ett korsord.

Slutligen vill vi tacka för möjligheten och vi hoppas vi ses i framtiden!

Hälsningar från årets sommarpraktikanter genom
Jakob och Oskar

Är du student och nyfiken på en sommar på Brandskyddslaget?
Tycker du att det låter intressant att tillbringa dina sommarveckor nästa år hos oss? Har du dessutom minst påbörjat ditt tredje år på brandingenjörsprogrammet vid Lunds Tekniska Högskola eller Luleå Tekniska Universitet ska du hålla utkik på vår karriärsida i december månad. Då öppnar vi ansökan för nästa års sommarpraktik.

Kontakt

Johan Andersson
08-588 188 38
Skicka e-post

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete