Vi på Brandskyddslaget är mycket glada över att vårt engagemang i Mvindeni School har förbättrat förutsättningarna för dessa barn. Det är häftigt att följa barnen i deras utveckling allt eftersom de blir äldre och vidareutbildar sig. Mycket hade inte varit möjligt utan vår insats, och det gör oss väldigt glada över att det vi bidrar med faktiskt ger barnen bättre förutsättningar i livet. Nedan kan ni läsa om några av elevernas bakgrund och framtidsvisioner.


Det här är Mapenzi Kidanga och Shabra Hamisi!

MapenziTjejen till vänster i bilden heter Mapenzi Kidangas. Mapenzis föräldrar valde att flytta henne till Mvindeni Primary School, klass 5, på grund av skolans goda resultat. Mapenzi var också en av de första som sedan gick den nyinrättade Secondary School, som staten startade upp i anslutning till Primary School på grund av deras rykte och resultat. Efter Secondary School började Mapenzi på collage där hon nu studerar Human Resources Management (HRM). Mapenzi är optimistisk om att kunna få ett jobb inom HRM när hon lämnar collage om ett år. Hon bor fortfarande hemma hos sina föräldrar som är småbönder.

Tjejen till höger i bilden heter Shabra Hamisi och flyttade från skolan hon gick i till Mvindeni, klass 7. Hon gick Secondary School i Quale. Shabra har nu slutfört sin utbildning till lärare vid Islamic Teachers Training Collage och söker ett jobb som lärare. Hon hoppas på att någon gång i framtiden ska få jobba på Mvindeni School.

 


Det här är Haji Saidi Mwakuomo!

HajiHaji Saidi Mwakuomo gick alla 8 åren i Mvindeni Primary Scool. Efter Primary School bytte han till Secondary School i Mombasa. Han studerar nu Management och IT vid Universitetet i Mombasa. Efter studierna planerar han att starta ett eget IT-företag med inriktning på nätverk.

 

 

 

 

 


Det här är Mishi Ali Nraphonze!

MishiTjejen till vänster i bilden heter Mishi Ali Nraphonze flyttas till Mvindeni på grund av skolans resultat och renommé. Efter sina 4 år i Mvindeni Secondary School har hon studerat IT vid ett Collage i Mombasa. Efter studierna planerar hon att starta ett eget företag med inriktning på lokalt tillverkade modekläder med Kenya-design för kvinnor.

 

 

 

 

Läs det senaste om Mvindeni School här!

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete