Sedan april har vi två nyanställningar på Brandskyddslaget. Välkomna Rebecca och Matilda. Vi älskar när teamet växer och att fler kloka huvuden, med olika erfarenheter, slås samman. Låt oss lära känna dom!

 

Namn: Rebecca Rostedt

Hej Rebecca, vad kul att just du börjar hos oss på Brandskyddslaget! Du jobbar på vårt kontor i Malmö, vad fick dig att söka den här tjänsten på Brandskyddslaget?
Tack snälla! Jag har egentligen alltid haft en positiv bild av Brandskyddslaget men det var först i vintras som det började realiseras att det kanske var dags för mig att söka mig hit. Efter att ha blivit bearbetad och övertygad, av min numera kollega Eric, under ett par års tid så blev steget att ta en lunch med min nya chef Maya inte så stort. Och på den vägen är det!

Vad visste du om Brandskyddslaget innan du började?
Jag hade som sagt en positiv bild av Brandskyddslaget sedan tidigare, men jag visste nog egentligen inte jättemycket mer än att det är ett brandskyddskonsultsbolag. Jag har dock haft bilden att Brandskyddslaget har en aktiv roll inom forskning och utveckling genom att de är synliga både på konferenser och i forskningsprojekt. Vilket känns superkul!

” Jag har haft bilden av att Brandskyddslaget har en aktiv roll inom forskning och utveckling genom att de är synliga både på konferenser och i forskningsprojekt.”

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Jag har tidigare jobbat tre år på FSD i Malmö som brand- och riskkonsult. Dess för innan har jag pluggat till brandingenjör och civilingenjör i riskhanteringLunds tekniska högskola.

Vad kommer du arbeta med på Brandskyddslaget?
Jag arbetar brett med ändringsarbete, om- och tillbyggnad samt nybyggnad, genom tillämpning av både förenklad och analytisk dimensionering. Jag erbjuder även tjänster för hantering av brandfarliga och explosiva varor enligt LBE. Utöver detta är jag under utbildning för att framöver även kunna bistå med kompetens gällande processäkerhet och industribrandskydd. Man kan nog säga att jag är något utav en generalist och är inte rädd för att angripa nya typer av uppdrag och projekt.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag umgås med mina nära och kära och lagar gärna något gott tillsammans med dem. Jag uppskattar även att resa och är oftast väldigt öppen för att testa på nya saker. Hemma hos mig pågår det ständigt något nytt projekt, antingen är det sambon som ystar egen ost eller är det jag som kokar kombucha.

Det låter spännande, det provar vi gärna någon gång. Vad ser du mest fram emot i din tjänst på Brandskyddslaget?
Inledningsvis ser jag främst fram emot att lära känna mina nya kollegor samt att lära mig tillämpa Brandskyddslagets arbetssätt. Därefter ska det bli roligt att sätta i gång med spännande och utvecklande projekt!

Vi ser fram emot att lära känna dig också, vi startar med en rolig bolagsstämma i Gävle, där du och vi får möjlighet att lära känna varandra lite bättre. Varmt välkommen till oss och lycka till!

 

 

Namn: Matilda Wayler Matilda Wayler

”Det finns en stor potential att BIM-projektera i många projekt, jag har gjort allt från förskola i två plan med endast ett fåtal brandceller till 40-vånings flerbostadshus och allt möjligt där emellan.”

Välkommen till Brandskyddslaget Matilda! Du har börjat på vårt kontor i Stockholm, vad fick dig att söka den här tjänsten på Brandskyddslaget?
Jag var intresserad av att söka mig vidare för att testa på något nytt bolag och såg stora möjligheter för mig och Brandskyddslaget att utvecklas inom BIM i och med att det är ett stort bolag och finns en bra projektkapacitet.

Vad visste du om Brandskyddslaget innan du började?
Jag har alltid haft en bra känsla för Brandskyddslaget, hade lite kontakt när jag gjorde mitt examensarbete och har fått ett bra intryck.

Vad har du gjort innan?
Jag har jobbat som brandkonsult på Briab innan och framförallt med BIM-projektering de senaste 2-3 åren.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag står helst på en fotbollsplan, jag är fotbollstränare för ett flicklag, 14-åringar, så det blir mycket tid på fotbollsplanen på kvällar och helger.

Vad ser du mest fram emot i din arbetsroll?
Jag ser fram emot att verkligen dra igång BIM-projekteringen här på BSL. Det finns en stor potential att BIM-projektera i många projekt, jag har gjort allt från förskola i två plan med endast ett fåtal brandceller till 40-vånings flerbostadshus och allt möjligt där emellan. Så stort som smått funkar bra att BIMa och det ska bli kul att göra det med er.

Det ser vi också fram emot! Avslutningsvis, ska du göra något roligt i sommar?
Vi ska spela Gothia med laget och efter det blir det nog lite häng på västkusten. Sen ska jag fjällvandra också, så blir en Sverige-sommar ser det ut som just nu.

Vad härligt det låter, vi är så glada över att ha dig i teamet. Lycka till på Gothia!

 

Är du också intresserad av att arbeta med oss? Vi tar alltid emot spontanansökningar även om vi inte har en jobbannons ute. Du hittar mer information här.

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete