Nya medarbetare till Uppsala. Redan dag ett har vi fyra medarbetare på Uppsalakontoret. Per Troeson, Bo Wahlqvist och våra två nya medarbetare Niclas Komét och Erik Helamb Steen. Det känns fantastiskt att starta kontoret med ett så kompetent och erfaret gäng som dessutom har bra lokalkännedom.

Vi på Brandskyddslaget är väldigt glada och spända på att få nya medarbetare till vårt stora lag. Erik Helamb Steen och Niclas Komét har brandingenjörsexamen från LTH och har arbetat som brandskyddskonsulter i nästan 5 år. Båda är dessutom certifierade sakkunniga inom brandskydd, SAK3.
– Det känns jätteroligt att få bli en del av BSL, bygga nya relationer och fortsätta utvecklas inom området, säger Niclas som svar på frågan om hur det känns att äntligen vara på plats.

”Vi är ett bra gäng som startar upp kontoret i Uppsala och känslan är att vi har bra stöd av hela BSL”

Niclas och Erik kommer, tillsammans med Bo Wahlström och Per Troeson starta upp Uppsalakontoret. Vi är såklart nyfikna på hur det känns.
Jag är verkligen taggad på att få vara med och bygga ett kontor från grunden och det känns som en spännande utmaning och möjlighet att påverka. Vi är ett bra gäng som startar upp kontoret i Uppsala och känslan är att vi har bra stöd av hela BSL så jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Niclas glatt. Erik kompletterar,
– Det blir en rolig utmaning och det känns spännande med ett annorlunda arbete jämfört med vad jag är van vid.

Tidigare erfarenheter

Tidigare har Niclas mestadels jobbat med byggnadsteknisk projektering både via förenklad och olika typer av analytisk dimensionering. Projekten har rört sig om allt från mindre lokalanpassningar till köpcentrum, kulturbyggnader och skolbyggnader. Niclas har även arbetat en del med inventeringar av befintligt brandskydd. Erik har liksom Niclas arbetat med många olika typer av projekt men framför allt projektering av byggnadstekniskt brandskydd i olika former.

Niclas berättar att det alltid är spännande när han får jobba med projekt där han får lösa problem via analytisk dimensionering. Samtidigt understryker han att det inte alltid är projektet som avgör om arbetet blir extra roligt, utan att projektgruppen och kollegorna ofta bidrar till att ett projekt känns roligt.

Både Erik och Niclas har god lokalkännedom

– Jag känner Uppsala och dess olika områden mycket bra då jag är uppvuxen här. Jag tror att den lokala anknytningen kan bidra med positiva effekter i både projekt samt i arbetet med uppstarten av kontoret, säger Erik.
Niclas i sin tur berättar att han är en inflyttad smålänning som rotat sig i Uppsala sedan ett antal år tillbaka. Efter flera år bosatt och anställd som brandkonsult i Uppsala, känner han till staden väl och har hunnit hantera en del lokala problem och utmaningar som dykt upp i olika projekt.

Lättillgängligt läge på kontoret

”Kom gärna förbi på en kaffe om ni har vägarna förbi!”

Det nya kontoret ligger i Forumkvarteret mitt i centrum vilket både Erik och Niclas uppskattar.
– Det kan inte bli mycket bättre läge, säger Niclas. Erik inflikar, Kontoret har tack vare läget hög tillgänglighet. Kom gärna förbi på en kaffe om ni har vägarna förbi!

 

Läs mer om vårt nya kontor här.
Är du intresserad av vad vi erbjuder för tjänster? Titta här eller kontakta oss så tar vi det därifrån!

 

Kontakt

Erik Helamb Steen

Erik Helamb Steen
Brandingenjör
018-418 85 33
Skicka e-post

Niclas Komét

Niclas Komét
Brandingenjör
018-418 85 32
Skicka e-post

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete