För nionde året har Stockholmarna röstat fram årets Stockholmsbyggnad och i år heter segraren Långbrodalsskolan i Älvsjö.

En nästan pittoresk byggnad till sin volym som samtidigt är både originell, lekfull och funktionell. Det är positivt med en skolbyggnad som bygger en stark identitet kring en skolmiljö, vilket inte är helt vanligt i dag.

Tävlingen arrangeras av Stockholms stad och bland de tio finalisterna som juryn har valt ut, har Stockholmarna röstat fram Långbrodalsskolan till sin favoritbyggnad av de byggnader som färdigställdes under förra året.

Vi på Brandskyddslaget är stolta att återigen ha varit delaktiga i ett uppdrag som har fått utmärkelsen Årets Stockholmsbyggnad. Senast vi arbetade med ett segrande bidrag i tävlingen var för två år sedan då priset gick till Arkitekturskolan vid KTH.

Långbrodalsskolan är inte den enda finalisten i årets startfält där vi har projekterat brandskyddet. Både Värtaverket (KVV 8) och Etaget är byggnader där vi medverkat som brandskyddsprojektörer.

Foto: Anders Fredriksen

Kontakt

Mikael Granath
08-588 188 51
Skicka e-post

BYGGNADSTEKNISKT BRANDSKYDD

Brandskydd i Boverkets byggregler

Brandskydd av bärande konstruktioner

Utrymning av personer med funktionsnedsättning, kraven enligt AFS och/eller BBR

Ventilationsbrandskydd

Brandskydd i Kulturbyggnader

Brandskydd under Byggtiden

FÖRVALTNINGSBRANDSKYDD

Anläggningsskötare, brandlarm och sprinkler

Brandskydds­kontrollant – Industri

Utrymningsövning

Utrymningsledare

Systematiskt Brandskyddsarbete